FOTO: Vatrogasci i predstavnici mjesnih odbora na prijemu kod župana Čačića Foto: Varaždinska županija

FOTO: Vatrogasci i predstavnici mjesnih odbora na prijemu kod župana Čačića

Varaždinske vijesti | 5.1.2019. u 15:25h | Objavljeno u Aktualno

U Županijskoj palači u Varaždinu održan je novogodišnji prijem za predsjednike mjesnih odbora s područja Varaždinske županije, kao i predsjednike dobrovoljnih vatrogasnih društava.

U do kraja ispunjenoj Skupštinskoj dvorani okupljene je pozdravio te im poželio sve najbolje župan Varaždinske županije Radimir Čačić koji je istaknuo kako je ovo drugi puta da se susreće s predstavnicima mjesnih odbora te vatrogascima na jednome mjestu.

- I prošle godine smo bili ovdje, družili se, a imao sam prilike i čuti vaša mišljenja, ideje i prijedloge kako poboljšati i utjecati na neke stvari. Na prvi dan Nove godine bio sam u posjeti našim vatrogascima gdje sam se uvjerio u njihovu požrtvovnost, humanost i spremnost da pomažu i odrađuju zadatke bez obzira radi li se o radnome danu ili blagdanu. Želim istaknuti kako smo ove godine povećali i financijska sredstva namijenjena vatrogasnoj zajednici, također šator koji je u našem vlasništvu dajemo na korištenje mnogim DVD-ovima, a dobrovoljnim vatrogasnim društvima pomažemo i kroz natječaje za udruge te jednokratnim pomoćima. Krajem prošle godine smo i sufinancirali nabavku opreme za rezanje i bušenje svih vrsta materijala, a opremu će u intervencijama koristiti vatrogasne postrojbe - rekao je Čačić.

- Više puta sam naglasio kako u prioritetne zadatke županijske vlasti spada i koordinacija aktivnosti načelnika i gradonačelnika na zajedničkim projektima, kao i komunikacija sa svim građanima Županije i prepoznavanje njihovih potreba. Sami građani najbolje znaju što treba njihovom mjestu, što im nedostaje, što treba posložiti i napraviti kako bi život njihovog mjesta bio kvalitetniji i bolji u svakome pogledu. Koristim priliku da se predsjednicima mjesnih odbora zahvalim na društveno korisnom radu te želim istaknuti kako im je Varaždinska županija otvorena za svaku vrstu suradnje – poručio je Čačić.

Uz župana, prijemu je nazočila i posebna savjetnica Natalija Martinčević te zamjenici župana Tomislav Paljak i Robert Vugrin.

Predsjednik Županijske vatrogasne zajednice Nedjeljko Vukalović je u ime svih predsjednika DVD-a i MO-a zahvalio županu na pozivu te je istaknuo kako je ovo lijepa prilika da se svi zajedno u jednoj neformalnoj atmosferi podruže i dobiju informacije o planovima županijske vlasti za ovu godinu.

- Zahvaljujem županu na dosadašnjoj pomoći i suradnji te sam siguran kako će i ova godina biti uspješna na obostranu korist. Sve što nam je župan prilikom prošlogodišnjeg prijema obećao, to je i realizirao, od pomoći u nabavci opreme, do šatora te povećanja financijskih sredstava za našu zajednicu, a bilo je i još manjih potpora, no ovo su one najvažnije – rekao je Vukalović.

050119_prijem_dvd_2.JPG

050119_prijem_dvd_3.JPG

050119_prijem_dvd_4.JPG

050119_prijem_dvd_5.JPG

050119_prijem_dvd_6.JPG

050119_prijem_dvd_7.JPG

050119_prijem_dvd_8.JPG

050119_prijem_dvd_1.JPG