FOTO Stričak: "Jug Varaždinske županije čvrsto uz HDZ i koalicijske partnere" Foto: HDZ Varaždinske županije

FOTO Stričak: "Jug Varaždinske županije čvrsto uz HDZ i koalicijske partnere"

Varaždinske vijesti | 6.4.2024. u 09:40h | Objavljeno u Aktualno

U dokraja ispunjenom Društvenom domu u Breznici Hrvatska demokratska zajednica održala je u petak predizborni skup za općine Breznicu, Breznički Hum i Visoko na kojem su se predstavili kandidati HDZ-a u III. izbornoj jedinici s područja Varaždinske županije.

- Podrškom na skupu jug Varaždinske županije je pokazao da je uz HDZ i brojne projekte koje na tom području provode Varaždinska županija u suradnji s Vladom Andreja Plenkovića - istaknuo je to, između ostalog, nositelj liste HDZ-a i koalicijskih partnera za III. izbornu jedinicu i varaždinski župan Anđelko Stričak, koji je naglasio da je "lista br. 6 najjača lista s najkvalitetnijim ljudima u III. izbornoj jedinici".

HDZ_predizborni_skup_Breznica_05042024_4.jpg

Govoreći o dosadašnjim rezultatima, naglasio je tri najbitnija za sjever Hrvatske, odnosno za III. izbornu jedinicu.

– Nikada nije bilo toliko investicija, a vidljivo je da su sve naše općine i gradovi doslovno jedno veliko gradilište. Potom, tu je nikad veći rast plaća i mirovina za oko 60 posto. Kao treće, treba istaknuti da se ni jedna Vlada dosad nije suočila s toliko izazova - od onih gospodarskih, pa izazova koje je uzrokovala pandemija koronavirusa, do dvaju razornih potresa i cijelog niza elementarnih nepogoda kojih je samo na našem području unazad dvije godine bilo sedam. Sve to smo prošli jako dobro prvenstveno zahvaljujući pomoći aktualne Vlade premijera Plenkovića – istaknuo je nositelj koalicijske liste za III. izbornu jedinicu Stričak, koji je svoju uspješnu političku karijeru započeo kao načelnik u svojoj rodnoj općini Visoko.

HDZ_predizborni_skup_Breznica_05042024_5.jpg

– Naš se program sastoji od pet točaka, a to su Uspješna Hrvatska, Vitalna Hrvatska, Pravedna Hrvatska, Održiva Hrvatska i Suverena Hrvatska. U njemu možemo naći sve bitno za daljnji razvoj naše domovine - od gospodarstva, obrazovanja, znanosti, digitalnog društva, demografske obnove, djece, mladih, transparentnosti u radu institucija, preko pristupačnog zdravstva, dostupnog stanovanja, zelene tranzicije, prehrambene sigurnosti, do sigurne granice, moderne vojske, ponosne države, odnosno sigurnosti i stabilnosti – poručio je Stričak te zaključio:

– Na ostalim listama je 28 posto kandidata koji nemaju doticaj s III. izbornom jedinicom, ne žive tu, neće nikada živjeti i nije ih briga za sjever Hrvatske. Stoga vas sve pozivam da dobro proučite liste, procijenite kojoj ćete dati povjerenje, a ja vas uvjeravam da je naša najbolja, da zaslužuje vaše povjerenje i da će ga opravdati – zaključio je nositelj liste HDZ-a i koalicijskih partnera i župan Varaždinske županije Stričak.

HDZ_predizborni_skup_Breznica_05042024_19.jpg

Dodao je i da "program 'rijeka nepravde', tj. SDP-a, ovaj put predvođenog Čačićem, ne postoji".

– Hodaju okolo i trkeljaju kako će ukidati županije, gradove i općine. Drugo ni ne znaju nego ukidati, smanjivati, prodavati demagogiju. S time smo već svi upoznati. Neki dan je na novinarska pitanja odgovarao u Čakovcu Peđa Grbin. Na izravno pitanje hoće li i koje županije ukidati, odgovor nisu dobili. Toliko o tim "rijekama nepravde" – završio je Stričak.

HDZ_predizborni_skup_Breznica_05042024_2.jpg

Okupljenima su se obratili i 10. na listi, gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, te dugogodišnji uspješni načelnik Općine Kneginec Goran Kaniški, 14. na listi koalicije HDZ-HNS-HSLS-HSU-HDS.

HDZ_predizborni_skup_Breznica_05042024_7.jpg

Podršku listi dali su načelnici Breznice Stjepan Krobot, Brezničkog Huma Zoran Hegedić, Visokog Dragutin Mateković, predsjednica Županijske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika Jadranka Bahlen te predsjednici općinskih organizacija HDZ-a Tomislav Ledinski i Marko Fišter.

Više fotografija pogledajte u nastavku: