FOTO: Smotra operativnih snaga oduševila djecu

| 19.4.2018. u 13:45h | Objavljeno u Aktualno

Smotrom operativnih snaga danas su na Korzu bile prezentirane mogućnosti djelovanja te izložena vozila, oprema i tehnike operativnih snaga i to: Policijske uprave varaždinske, Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, Gradske vatrogasne zajednice Varaždin, Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina, Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanice Varaždin, Društva Crvenog križa Varaždinske županije, Gradskog društva Crvenog križa Varaždin, Kluba podvodnih aktivnosti Drava Varaždin, Rafting kluba Matis, Županijskog centra 112, Radio amateri – Radio klub Varaždin i Radio amaterska udruga Sloga Varaždin.

Podsjećamo, smotra je bila organizirana povodom obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite 1. ožujka, ali je zbog hladnoće i vremenskih neprilika odgođena.

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Zlatan Avar istaknuo je kako je smotra ponovno pokazala s kojim snagama raspolažemo u slučaju bilo kakvih elementarnih nepogoda ili nekakvih većih katastrofa, ali ujedno je i najavio javnu vježbu.

- 10. svibnja održat će se jedna vježba “U rukama anđela” koja će pokazati kako naše operativne snage djeluju u takvim situacijama. Vježba će se održati u ulici Miroslava Krleže na lokaciji 6. osnovne škole. Tu će građani vidjeti kako te snage djeluju u kriznim aktivnostima i već ovom prilikom molim građane za malo strpljenja jer će rotor onda biti zatvoren kako bi se vježba mogla provesti u najboljem okruženju - rekao je zamjenik gradonačelnika.

Zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin istaknuo je kako je smotra posebno važna zbog djece.
- Ideja da smotru radimo nije bila zbog nas nego zbog djece i drago nam je da je vrijeme poslužilo kako bi djeca mogla vidjeti tko to budno 24 sata pazi na njih. Moramo biti svjesni da su to ljudi koji u doba velike nesreće i katastrofe sigurnost građana stavljaju ispred svoje sigurnosti - istaknuo je zamjenik Vugrin.