Postavljaju se skele na Vodotoranj: počinje energetska obnova u kojoj će se raditi na 40 metara visine Foto: Krešimir Đurić

Postavljaju se skele na Vodotoranj: počinje energetska obnova u kojoj će se raditi na 40 metara visine

IHR/Varaždinske vijesti | 26.10.2019. u 16:00h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je krajem rujna potpisan ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi zgrade Vodotornja, počelo je postavljanje skela na zgradu u kojoj su smješteni uredi državne uprave. 

Radove vrijedne 15 milijuna kuna izvodi varaždinska tvrtka Mepro. Prvo će se skinuti stara fasada stara 56 godina, staviti nova ventilirana vasada, a bit će postavljena kompletna izlolacija što će podići zgradu iz razine D u razinu B. Bit će uređen novi ulaz s proširenjem i platformom za invalidne osobe i teže pokretljive osobe, novi sustavi napajanja koji će smanjiti troškove održavanja te novi sustavi rasvjete. Sve bi trebalo biti gotovo za 10 mjeseci, a zahvaljujući energetskoj obnovi ostvarit će se uštede od 150.000 do 200.000 kuna samo na energentima na godišnjoj razini.

Iako dolazi hladniji dio jeseni i zima, na potpisivanju ugovora krajem rujna direktor tvrtke Mepro Darko Varga je istaknuo kako s takvim projektima imaju iskustva te će ga završiti u roku.

- Ovo je vrlo kompleksni i složen posao. Sam objekat je prilično visok i izrađen na način da će se većina svih radova odvijati vani na visini od 40 metara, a puno radova izvodi se na otvorenom - istaknuo je. 

> Vodotoranj "pod skelama": za 15-ak dana počinju radovi vrijedni 15 milijuna kuna

Postavljanje skela u punom je jeku a sve je zabilježio naš fotoreporter Krešimir Đurić.

_ESC7994_resize.JPG

_ESC7998_resize.JPG

Označeno u