FOTO Lovrečan Otok: Zasad evakuirane četiri obitelji, vodostaj Drave i dalje raste Foto: M.P./Varaždinske vijesti

FOTO Lovrečan Otok: Zasad evakuirane četiri obitelji, vodostaj Drave i dalje raste

Varaždinske vijesti | 30.10.2018. u 19:22h | Objavljeno u Aktualno

Općinu Cestica pogodila je poplava rijeke Drave, a policija je javila kako su evakuirane četiri obitelji s pogođenog područja.  

Trenutno su na terenu sve dobrovoljne vatrogasne službe koje grade zečje nasipe. 

Četiri obitelji su otišle iz svojih kuća, radi se o dobrovoljnoj evakuaciji. Već je sad razina vodostaja 40 do 50 centimetara u Lovrečan Otoku. Do tih se kuća više ne može doći jer je Drava sve poplavila - pojasnili su iz policije.

Dodali su kako su obitelji svoje kuće napustile već oko 17 sati, a zatvoren je i granični prijelaz Dubrava Križovljanska za teretna vozila.

- Obitelji su svoje kuće napustile već oko 17 sati. Zbog visokog vodostaja Drave privremeno je zatvoren i granični prijelaz Dubrava Križovljanska za teretna vozila. Od 16,20 sati ne može se u Sloveniju jer se tamo Drava izlijala po cijeloj cesti. Kod njih je trenutno situacija još gora - rekli su iz varaždinske policije.

Iz Hrvatskog autokluba javili su da je zbog izlijevanja rijeke Drave u Sloveniji zatvorena cesta Spuhlja-Zavrč, između mjesta Stojnci i Zavrč za teretna vozila iznad 3,5t . Za izlazak iz RH prema Sloveniji ta se vozila s graničnog prijelaza Dubrava Križovljanska preusmjeravaju na granični prijelaz Trnovec.

 

Označeno u