FOTO Indijci u Varaždinu proslavili Dan državnosti

Varaždinske vijesti | 27.1.2018. u 11:46h | Objavljeno u Aktualno

U gledalištu HNK u Varaždinu u organizaciji Veleposlanstva Republike Indije u RH jučer je obilježen Dan državnosti Republike Indije, a svečanosti je prisustvovalo više od tridesetak veleposlanika stranih zemalja akreditiranih u našoj državi.

Među njima bili su i novoizabrani veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država NJ.E.Robert Kohorst, zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin, mnogobrojni saborski zastupnici, varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak, imam varaždinski Efendija Idriz Hasanović, a domaćinu, veleposlaniku Indije NJ.E. Sandeepu Kumaru čestitke su uputili i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević, te gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc.Ivan Čehok.

Veleposlanik Kumar je pozdravivši sve prisutne naznačio kako je Varaždin drevni glavni grad Hrvatske te središte kulturne i akademske razmjene.

- Varaždinska županija je također mjesto koje je prigrlilo veliku indijsku investiciju. Zato smo vrlo zadovoljni što smo naš nacionali dan doveli u tako važnu županiju kao što je Varaždinska – rekao je veleposlanik Kumar.

Posebna savjetnica župana Natalija Martinčević istaknula je kako su odnosi dviju zemalja jako dobri.

– Naše države su diplomatske odnose uspostavile prije 26 godina. Pohvaljujem političke odnose koji su iznimno dobri, no gospodarski moraju biti bolji. Jedan od ljepših primjera na području gospodarske suradnje je tvrtka Lukaps iz Ludbrega koju je prije 11 godina kupila indijska tvrtka i puno uložila te zaposlila puno ljudi. To jedan od najboljih primjera gospodarske suradnje Indije, Varaždinske županije i Hrvatske. S Indijom želimo uspostaviti bolje odnose u razmjeni u obrazovanju. Uz to što ima jedan od najvećih gospodarskih rasta u svijetu, Indija ima kompleksan, ali vrlo moderan obrazovni sustav i po tome prednjače. Na tu temu župan Čačić, Njegova Ekscelencija Kumar i ja već smo obavili razgovore – izjavila je Martinčević te čestitala Dan državnosti Indije i svim uzvanicima poželjela da se osjećaju ugodno i lijepo.

Inače, Varaždin je bio prvi grad izvan Zagreba u kojem je Veleposlanstvo Republike Indije u Republici Hrvatskoj obilježilo Dan državnosti.

Označeno u
Galerija slika