FOTO: HNS-ovci i SDP-ovci cvijećem Varaždinkama čestitali Međunarodni dan žena Foto: Krešimir Đurić

FOTO: HNS-ovci i SDP-ovci cvijećem Varaždinkama čestitali Međunarodni dan žena

I.D./Varaždinske vijesti | 8.3.2017. u 13:12h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinski HNS-ovci i SDP-ovci obilježili su današnji Međunarodni dan žena podjelom jaglaca i karanfila na Franjevačkom trgu u Varaždinu.

Jaglace i karanfile Varaždinkama su tako dijelili župan Predrag Štromar, dožupan i kandidat SDP-a za gradonačelnika Varaždina Alen Kišić, HNS-ovi kandidati za zamjenike varaždinskog gradonačelnika Vesna Dušak i Nikola Plavec, Mario Habek, Nikola Bosilj, Jelena Zrinski Berger i drugi, a osmjesi na iznenađenim licima pripadnica ljepšeg spola pokazali su da je cvijet uvijek dobrodošao poklon.

Nakoj jučerašnjeg predstavljanja HNS-ovih kandidata za zamjenika gradonačelnika, bio je ovo njihov prvi javni "nastup".

- Varaždin je jedan od gradova kojima građani ostalih gradova zavide. Imamo puno toga za ponuditi, od kulture do obrazovanja, jer imamo i svoje sveučilište. Međutim, da bi se sad krenulo u "novi život", moramo se promijeniti, jer vrijeme zahtijeva neke druge poteze, a jedan od takvih ključnih poteza je da konačno riješimo internet u gradu. Tada možemo krenuti i s drugim stvarima kao što su sustavno praćenje kvalitete vode i zraka - rekla je, između ostalog, prof. dr. sc. Vesna Dušak, koja bi trebala biti zadužena za društveni sektor,  i dodala kako se "puno toga može napraviti, osobito malim projektima".

- U planu su nam i projekti za osuvremenjivanje prometa, moramo izgraditi još barem dva rotora - kazala je Dušak, koja očekuje burnu predizbornu kampanju.

Mr.sc Nikola Plavec dipl.ing., rekao je da očekuje poštenu kampanju, bez vrijeđanja, s argumentima i s vizijom razvoja grada Varaždina, naročito na ekonomskom planu, budući da bi njegovo djelovanje na funkciji dogradonačenika pokrivalo gospodarski sektor.

- Zato sam i prihvatio kandidaturu, jer imamo znanje i ideje da Varaždin postane još bolji grad za život, da postane "smart-city". U Amsterdamu, primjerice, u centru grada postoji tvornica električne enrgije koja iz tone otpada proizvodi 900 kWh eletrične energije, a koliko mi imamo bala koje su nam problem? Ustvari su nam te bale šansa ako se na vrijeme riješe - rekao je, među ostalim, Plavec.