FOTO: HNS-ovci i SDP-ovci cvijećem Varaždinkama čestitali Međunarodni dan žena Foto: Krešimir Đurić

FOTO: HNS-ovci i SDP-ovci cvijećem Varaždinkama čestitali Međunarodni dan žena

I.D./Varaždinske vijesti | 8.3.2017. u 13:12h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinski HNS-ovci i SDP-ovci obilježili su današnji Međunarodni dan žena podjelom jaglaca i karanfila na Franjevačkom trgu u Varaždinu.

Jaglace i karanfile Varaždinkama su tako dijelili župan Predrag Štromar, dožupan i kandidat SDP-a za gradonačelnika Varaždina Alen Kišić, HNS-ovi kandidati za zamjenike varaždinskog gradonačelnika Vesna Dušak i Nikola Plavec, Mario Habek, Nikola Bosilj, Jelena Zrinski Berger i drugi, a osmjesi na iznenađenim licima pripadnica ljepšeg spola pokazali su da je cvijet uvijek dobrodošao poklon.

Nakoj jučerašnjeg predstavljanja HNS-ovih kandidata za zamjenika gradonačelnika, bio je ovo njihov prvi javni "nastup".

- Varaždin je jedan od gradova kojima građani ostalih gradova zavide. Imamo puno toga za ponuditi, od kulture do obrazovanja, jer imamo i svoje sveučilište. Međutim, da bi se sad krenulo u "novi život", moramo se promijeniti, jer vrijeme zahtijeva neke druge poteze, a jedan od takvih ključnih poteza je da konačno riješimo internet u gradu. Tada možemo krenuti i s drugim stvarima kao što su sustavno praćenje kvalitete vode i zraka - rekla je, između ostalog, prof. dr. sc. Vesna Dušak, koja bi trebala biti zadužena za društveni sektor,  i dodala kako se "puno toga može napraviti, osobito malim projektima".

- U planu su nam i projekti za osuvremenjivanje prometa, moramo izgraditi još barem dva rotora - kazala je Dušak, koja očekuje burnu predizbornu kampanju.

Mr.sc Nikola Plavec dipl.ing., rekao je da očekuje poštenu kampanju, bez vrijeđanja, s argumentima i s vizijom razvoja grada Varaždina, naročito na ekonomskom planu, budući da bi njegovo djelovanje na funkciji dogradonačenika pokrivalo gospodarski sektor.

- Zato sam i prihvatio kandidaturu, jer imamo znanje i ideje da Varaždin postane još bolji grad za život, da postane "smart-city". U Amsterdamu, primjerice, u centru grada postoji tvornica električne enrgije koja iz tone otpada proizvodi 900 kWh eletrične energije, a koliko mi imamo bala koje su nam problem? Ustvari su nam te bale šansa ako se na vrijeme riješe - rekao je, među ostalim, Plavec.

 

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci