Vesna Dušak i Nikola Plavec HNS-ovi kandidati za zamjenike varaždinskog gradonačelnika Foto: VV arhiva/ilustracija

Vesna Dušak i Nikola Plavec HNS-ovi kandidati za zamjenike varaždinskog gradonačelnika

Varaždinske vijesti | 7.3.2017. u 20:26h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Predsjedništvo HNS-a Podružnice Varaždin donijelo je jednoglasnu odluku da će kandidati za zamjenike varaždinskog gradonačelnika biti HNS-ovi prof. dr. sc. Vesna Dušak i mr.sc Nikola Plavec, dipl.ing.

- Ova kandidatura je za mene prije svega velika odgovornost prema građanima Varaždina, a želja mi je da svojim iskustvom doprinesem još boljem i snažnijem razvoju našeg Varaždina. Želja mi je i da Varaždincima vratim vjeru u politiku, ali i vjeru u nove mogućnosti i vjeru u bolje sutra – rekla je prof. dr. sc. Vesna Dušak.

- Uvjeren sam u pobjedu naše koalicije, a prije svega sam uvjeren da ćemo novom snagom i novim idejama doprinijeti gospodarskom, ali i kulturnom i društvenom razvoju Varaždina. Uvjeren sam da ćemo uspjeti energiju, znanje i sposobnost staviti u funkciju osiguravanja boljeg života građanima Varaždina, da ćemo im osigurati nove šanse i bolje prilike da im život u Varaždinu bude još lakši i ugodniji. Ova kandidatura predstavlja za mene veliku prekretnicu i prije svega odgovornost, a vjerujem da će naš tim donijeti veliku pozitivnu prekretnicu najljepšem gradu na svijetu, Varaždinu - rekao je mr.sc Nikola Plavec, dipl.ing.

Podsjetimo, na prošloj sjednici predsjedništva HNS-a podružnice Varaždin donesena je odluka da će HNS podržati Alena Kišića, SDP-ovog kandidata za varaždinskog gradonačelnika. Pritom je odlučeno i da će HNS izaći na lokalne izbore u Varaždinu sa svoja dva zamjenika.

Prof. dr. sc. Vesna Dušak tijekom rada na Fakultetu organizacije i informatike sudjelovala je u radu znanstvenih i stručnih konferencija i skupova  i objavila znanstvene i stručne radove. Sudjelovala je u nizu projekata iz područja operacijskih istraživanja, informacijskih sustava i organizacije. Aktivno je sudjelovala na unapređenju nastavne djelatnosti, uključujući unapređenje nastave i nastavnih programa na dodiplomskom i poslijediplomskom studiju, izradu nastavnih materijala, izradu potrebne programske podrške, mentorski rad sa studentima diplomskog, magistarskog i doktorskog studija.

Također, članica je strukovnih međunarodnih i domaćih udruga (europskog i hrvatskog društva (potpredsjednica) za simulacijsko modeliranje, Hrvatskog društva operacijskih istraživača, Društva menadžera kvalitete (član predsjedništva). Aktivno je angažirana na volonterskoj osnovi pri državnim instucijama vezano uz razvoj informatičke djelatnosti u RH. Sudjeluje također i u radu nestranačkih udruga: Hrvatske paneuropske unije (član predsjedništva i voditelj varaždinskog ogranka), humanitarnog društva Lazarus za Hrvatsku (potpredsjednica) i Društva prijatelja hospicija (potpredsjednica).

Mr.sc Nikola Plavec dipl.ing. direktor je Centra kompetencije za obnovljive izvore energije d.o.o., Varaždin. Završio je nekoliko komunikacijskih seminara u Hrvatskoj, Sloveniji, Izraelu, Nizozemskoj i Australiji, te je autor 13 znanstvenih i stručnih radova. Uz ostalo, primio je medalju za sudjelovanje u akciji "Bljesak", medalja za sudjelovanje u akciji "Oluja".