VIDEO, FOTO Grad Varaždin: Otvoren kružni tok kod Varaždinskog groblja Foto: Krešimir Đurić

VIDEO, FOTO Grad Varaždin: Otvoren kružni tok kod Varaždinskog groblja

| 23.10.2020. u 15:38h | Objavljeno u Aktualno

Danas, u petak, 23. listopada 2020. godine u 14 sati na novom kružnom toku kod groblja, gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok, zajedno sa svojim suradnicima obilježio je završetak radova na rekonstrukciji raskrižja Ulica Ratimira Hercega, Ulice Gustava Krkleca i Hallerove ulice, projekta kojeg su građani Varaždina dugo čekali. Radovi su započeli 20. srpnja, a vrijednost investicije je bila 2.960.000,00 kuna. Kompletno je rekonstruirano raskrižje sa svom pripadajućom infrastrukturom – plin, vodovod, kanalizacija, djelomice električna mreža i EKI. Prometna signalizacija prilagođena je novom prometnom rješenju te su uređene zelene površine.

- Ovo je bio jedan prometni čep koji je stvarno usporavao promet, osobito zbog toga što su ovdje i srednje škole i jedna od prometnijih prometnica uopće u gradu. Mislim da je ovo rješenje koje je struka predložila dobro, da je promet puno protočniji. Ja idem tu svaki dan i nema zapravo nikakvih zastoja. Evo, napravljena je mala hortikultura i ovaj vodoskok. To nije ništa i preskupo niti pretjerano, pogotovo u ovakvim okolnostima. Ipak je ovo jedan reprezentativni prostor, tu je sjedište parkova i tu je i naše groblje. Konačno smo uredili ovaj nogostup koji je do sada bio samo u ovom šljunčanom dijelu uz ogradu parkova. Također smo uredili i instalacije, odnosno vodove ispod, jer tu idu glavni vodovi, DTK mreža i Varkovoma mreža i plinska mreža. Čeka nas sad još rotor Motičnjak, negdje do proljeća ćemo krenuti. Ond nas još čekaju rotor Hraščića i Gojanec - rekao je Ivan čehok na današnjem svečanom otvaranju rotora kod Varaždinskog groblja.

- Hortikulturni dio smo mi odradili i ne samo to, nego i sam vodoskok. u 13 sati smo to finiširali. Ja se ovom prilikom želim prije svega zahvaliti svim vrijednim djelatnicima Parkova koji su radili i subotom i nedeljom. Još sad će i ovaj vikend pratiti da se nešto slučajno ne izjalovi. Ovo što vidite je u ovakvom stanju jer je ovo doba godine. Međutim, na proljeće kad ova vegetacija krene, to će biti prekrasno i ja sam siguran da će Varaždinci biti izuzetno zadovoljni radom Parkova. Što se tiče same fontanel, tu se nalazi i podzemni dio radova koji se ne vidi ovako te nije to tako jednostavno kako možda izgleda. Dali smo veliki doprinos izgradnje uz ovo hortikulturnog kao i samog dijela vodoskoka - rekao je direktor Parkova, Alen Runac.