Dobitnici nagrada i priznanja HGK - Županijske komore Varaždin Foto: Martin Novosel

FOTO: Dodijeljene Zlatne kune za najuspješnije gospodarstvenike na području Varaždinske županije

| 16.11.2018. u 09:11h | Objavljeno u Aktualno

- Nagrada Zlatne kune se dodijeljuje našim firmama koje su najuspješnije i koje imaju prema svim statističkim kategorijama trendove rasta. Za našu županiju se može reći da smo mi u Hrvatskoj tradicionalno s najjačom prerađivačkom industrijom, grad Zagreb je priča za sebe, ali taj naš model je model kojeg bi trebala čitava Hrvatska pratiti u smislu industrijalzacije, ne samo one hardwerske već i softwareske - rekao je Dragutin Gložinić, predsjednik HGK - Županijske komore Varaždin na jučerašnjoj svečanoj 13. sjednici Gospodarskog vijeća na kojoj su dodijeljena priznanja uspješnim gospodarstvenicima i tvrtkama na području Varaždinske županije u 2017. godini.

Plaketu Zlatna kuna za najuspješnije veliko trgovačko društvo dobila je tvrtka Wollsdorf Components d.o.o. iz Jalžabeta, za najuspješnije srednje trgovačko društvo dobila je tvrtka Hanjes d.o.o. iz Trnovca, a za najuspješnije malo trgovačko društvo ecx.io croatia d.o.o. iz Varaždina. Plaketu Zlatne kune za životno djelo dodijeljeno je Ivanu Zagorcu, dok je Zlatna kuna za iznimna postignuća i doprinos u razvitku gospodarstva Varaždinske županije u kategoriji inovacije dodijeljena Hydromatu d.o.o. iz Ivanca.

- ecx.io croatia je tvrtka koja je u 2017. godini stvarno eksplodirala u svom poslovanju, narasli smo na 80 zaposlenika od 11 s kraja 2016. godine. Ove godine isto planiramo dosta veliki rast tako da se možda i iduće godine planiramo vidjeti ovdje na dodjeli Zlatnih kuna. Drago nam je što HGK uvažava naše rezultate, a drago mi je prije svega zbog toga jer smo održali tih 80 domaćih zaposlenika u Hrvatskoj u vremenima kada ljudi emigriraju iz naše države - rekao je Dejan Novak, direktor tvrtke ecx.io croatia d.o.o.

Posebna priznanja povodom godišnjica uspješnog poslovanja dodijeljena su Varteksu d.o.o. Varaždin za 100 godinu poslovanja, Hidroingu d.o.o. Varaždin za 65 godina poslovanja, Opremi-strojevi d.d. Ludbreg, Opremi d.d. Ludbreg i Colas Hrvatska d.d. Varaždin za 55 godina poslovanja, Dom d.o.o. Gornji Kneginec za 50 godina poslovanja te Energoing d.o.o. Varaždin za 30 godina poslovanja. Priznanja je u ime grada Varaždina dijelio gradonačelnik Ivan Čehok, u ime Varaždinske županije posebna savjetnica župana Natalija Martinčević, a posebni gost je bio potpredsjednik HGK za trgovinu i financijske institucije Josip Zaher

- Lijepi je ovo dan za gospodarstvo Varaždinske županije, koja uvijek bilježi stabilne rezultate, koje je izvozno orijentirano i preko 55 posto proizvođačke orijentacije. Vjerujem da će to biti i u budućnosti uz tehnološki razvoj i uz jako dobro školovanu radnu snagu koju imate u ovom okruženju i imate jedan određeni prosperitet i određenu stabilnost - zaključio je Zaher.