Država Varaždinu darovala nekadašnju Varteksovu menzu u svrhu proširenja Tehnološkog parka

| 20.2.2019. u 19:30h | Objavljeno u Aktualno

Premijer Andrej Plenković danas je u sklopu posjeta Varaždinu obišao pogon Varteksa, Vindije i Vojarnu 7. gardijske brigade Puma. Premijer je u pratnji ministara Gorana Marića, Tomislava Tolušića, Darka Horvata i ministrice Gabrijele Žalac u Hotelu Turist održao sastanak s gradonačelnikom Ivanom Čehokom, predsjednikom Gradskog vijeća Damirom Habijanom, zastupnicima u Hrvatskom saboru te predstavnicima Varaždinske županije.

 

20190220_142238.jpg

 

Tom je prilikom gradonačelnik Čehok s ministrom državne imovine Goranom Marićem potpisao Ugovor o darovanju zgrade i zemljišta u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu za potrebe proširenja Tehnološkog parka. Riječ je o zgradi površine 1487 kvadratnih metara (nekadašnji restoran tj. menza tvornice Varteks) te o pripadajućem zemljištu, odnosno dvorištu 3631 metara kvadratnih.

- Potpisivanje tog ugovora u nazočnosti Predsjednika Vlade RH od velike je važnosti za Grad Varaždin jer za te poslovne prostore vlada velik interes i time će se zadovoljiti proširenje Tehnološkog parka za slijedećih deset godina - istaknuo je gradonačelnik.

 20190220_150154.jpg