"Drugovi, čemu panika i nervoza, čega se plašite: igle ili rezultata testiranja?" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

"Drugovi, čemu panika i nervoza, čega se plašite: igle ili rezultata testiranja?"

IHR/Varaždinske vijesti | 7.3.2024. u 08:17h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je HDZ-ov župan Anđelko Stričak jučer pozvao na gama testiranje SDP-ovog gradonačelnika Nevena Bosilja, njegovog zamjenika Miroslava Markovića i predsjednika Gradskog vijeća Varaždina Lovru Lukavečkog, na što je reagirao varaždinski gradonačelnik i župana pozvao na testiranje inteligencije, jutros je priopćenjem oglasio župan Stričak, ujedno i predsjednik županijske organizacije HDZ-a.

- "Može gama test, ali neka ga naprave Bosilj, Marković, Lukavečki, da se vidi čija su jetra kao flaša Pelinkovca"

- Bosilj odgovorio Stričaku i dostavio svoj gama test, pozvao ga na testiranje - inteligencije

- Bedeković: "Stričak bio mortus pijan", on uzvratio: "Stričak pogođen čašom od osobe koja je za vas skupljala potpise"

- Reformisti: "Neka državne i zdravstvene institucije utvrde je li Stričak sposoban obavljati dužnost župana"

- Jučer smo imali prilike pratiti dosad neviđenu količinu panike i nervoze u redovima SDP-a i Reformista. Zasuli su javni prostor priopćenjima kao da je sudnji dan. Naime, nakon poziva Barbare Antolić Vupore, saborske zastupnice i predsjednice županijske organizacije SDP-a, da pristupim gama-testiranju, na što sam jučer i javno pristao uz nadopunu da testiranju pristupe i gradonačelnik Neven Bosilj, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković te predsjednik Gradskog vijeća Lovro Lukavečki, zavladala je panika i nervoza - oglasio se priopćenjem župan Anđelko Stričak, ujedno predsjednik županijske organizacije HDZ-a.

Taj strah koji je nastupio u redovima drugova iz partije je nevjerojatan, utvrdio je Stričak.

- Stoga se samo od sebe postavlja pitanje čega se plaše: igle ili rezultata tih testiranja? Nevjerojatno je da nešto njihova predsjednica predloži, ja prihvatim, a oni su protiv. Gospodin Bosilj je dostavio i neki nalaz star godinu dana. Predlažem mu da dostavi svježiji, recimo s kraja prošle godine. Također, predlažem i da sva četvorica dostavimo svu medicinsku dokumentaciju, pa da javnost vidi tko se to liječio od koje ovisnosti, a tko se samo predozirao - poručio je predsjednik županijskog HDZ-a te dodao kako ga je jučer začudio primitivizam varaždinskog gradonačelnika.

- To, međutim, nije ništa novo za one koji ga bolje poznaju, a sve zbog pristanka na ideju njegove županijske predsjednice. Ipak, možda je samo proradila apstinentska kriza. A što se tiče Reformista i Čačića, za razliku od njih znam se i zahvaliti i priznati tuđa postignuća. Zahvaljujem im se što postoje jer zahvaljujući njima pobjeđujemo, zahvaljujući njima su formirane dvije Vlade predvođene HDZ-om i na kraju “kažem vam što dobro znam, računamo na vas” - zaključio je Stričak.