Bedeković: "Stričak bio mortus pijan", on uzvratio: "Stričak pogođen čašom od osobe koja je za vas skupljala potpise" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Bedeković: "Stričak bio mortus pijan", on uzvratio: "Stričak pogođen čašom od osobe koja je za vas skupljala potpise"

IHR/Varaždinske vijesti | 6.3.2024. u 13:39h | Objavljeno u Aktualno

Današnji aktualac Županijske skupštine nije zaobišlo prepucavanje vijećnika Reformista i SDP-a s aktualnim HDZ-ovim županom. Nakon prozivke aktualnog župana Anđelka Stričaka od strane vijećnika Reformista Željka Bedekovića zbog plaće, novo prepucavanje uslijedilo je prilikom rasprave o izvješću aktualnog župana za drugo polugodište prošle godine.

- O troškovima bivšeg i aktualnog župana: "A estetske operacije, parfemi, tretmani snage u Beogradu?

Reformist Bedeković je ustvrdio kako, osim projekata koje je započeo još bivši župan, u tom izvješću ne vidi nijedan novi, značajni projekt aktualnog župana, zbog čega Klub vijećnika Reformista neće prihvatiti izvješće o radu.

- Izvješće je obilježeno neradom, nerealizirani projektima, pustim pričama i gubljenjem tri godine mandata jednog nesposobnog župana. Kao što sam već rekao, jedini projekt koji vam priznajem je Pentagon, kojeg još niste ni nacrtali. Park prirode, jedna rečenica u izvješću. Ne znam što ste čekali dosad, Sabor se raspušta, i s tim će posla imati sljedeća vlast – nabrajao je Bedeković.

Župan je ustvrdio kako je zanimljivo što to tvrdi bivši djelatnik Varaždinske županije, poznat po neradu.

DSC_5294.jpg

- O rezultatima rada govore otvaranja gradilišta, nikad toliko. Ali da mene za nerad proziva bivši naš zaposlenik koji je, koliko ono, dvije, tri godine, radio o Županiji, a nije niti zadužio jedan predmet? Niti zadužio, a za to je dobio 500.000 kuna plaće. To je sramota. Za nerad proziva najveći neradnik. To se u povijesti Županije nije dogodilo, da imamo zaposlenika koji u dvije i pol godine nije odradio ništa. A Županija ga plaćala. I takav dijeli etikete - ustvrdio je župan, na što mu Bedeković nije ostao dužan.

- Dok sam radio u županiji vi ste mi bili šef šest mjeseci, i bio sam najbolji zaposlenik na svijetu jer sam bio tiho. Činjenica da ja nisam ucjenjiv vama je najveći problem. Ja nemam problema s time da kažem što mislim – rekao je Bedeković te ustvrdio da je županu - “um mali” te je pokazivao isprintan tekst oko incidenta na Stančićevom trgu, u kojem je sudjelovao župan.

Prilikom rasprave o izvješću župana i SDP-ov Luka Zrinski je najavio kako Klub vijećnika SDP-a neće podržati izvješće. - Ne želim biti populist i izjaviti sve je loše. Ono što me žalosti što smo danas umjesto o projektima pet škola mogli pričati o još pet, da netko iz HDZ-a nije predaleko gurao prste u pekmez ili će ih tek gurnuti, pa će se uhvatiti. Imamo desetke ministara, državnih tajnika, smijenjenih, uhićenih, imamo uhićenja članova HDZ-a i njihovih partnera u ovoj Županijskoj skupštini, koji su također mazali neke novce. U bespravnoj krađi, nekada milijarda kuna, danas eura, što ih hrvatskog proračuna, što iz Europske unije, no o tome nećemo danas pričati. No ima jedna politika ove vlasti koju, nažalost, nikad nemamo priliku čitati u ovakvim izvješćima, a to je politika desetaka lažnih profila na društvenim mrežama. Koji za cilj imaju veličati velikog vođu i gnjusno vrijeđati svakog građanina ove zemlje, koji na sebi ne nosi HDZ-ove ružičaste naočale. U HDZ-u je očito sve super - komentirao je Zrinski. Župan Stričak je ustvrdio kako je odlično kada SDP govori o poštenju, a njihov gradonačelnik je ulovljen u mjerama prisluškivanja. - "SDP-ov gradonačelnik traži od poduzetnika uređenje stana ako želi izmjenu građevinske dozvole” - pročitao je Stričak s isprintanog papira i ustvrdio kako je riječ o kaznenom dijelu 1:1. Ovo da je napravio HDZ-ov gradonačlenik, isti dan bi bio u pritvoru. Ali kad si SDP-ov, nikom ništa, zato postoji JUGS – ustvrdio je Stričak. - Gospodine župane, pa znate pod kojim mjerama prismotre je bio. Jer su vaš stranački kolega i vaš partner u vlasti jamili. Radi toga. Ne znate, ne? Isto ko i Luka Modrić, ne sjećam se - ironično je ustvrdio Zrinski.

- Evo, pogledajte, potvrđeno, župan je bio mortus pijan kad se u varaždinskoj birtiji mlatio s mladićem. Dakle, ovdje piše da je župan bio mortus pijan. Takva osoba ima obraza ovdje prozivati? Ta osoba bi se morala sakrit', pokrit' po ušima i ne pojavljivati se u političkoj areni - ustvrdio je Bedeković, kojem je župan poručio da se on "pokrije po ušima".

DSC_7039.jpg

- Znači, Stričak nije bio sudionik nikakve tučnjave, on je pogođen čašom od strane osobe koja je za vas skupljala potpise da se možete kandidirati za gradonačelnika, a za Čačića potpise da se može kandidirati za župana, je li tako? Ta osoba ima dvadeset i nešto kaznenih djela, prije toga je bila osuđena za pokušaj ubojstva i dan danas vi nigdje niste pročitali ime i prezime te osobe. Pa je zanimljivo tko koga štiti i protiv koga su podignute prijave, a ove insinuacije, članaka i medija, to je sve plasirano od Čačića preko Ankice Mamić, zato jer ste je dobro plaćali u prošlom mandatu. Hočete još kaj čuti? - poručio je Stričak.