O troškovima bivšeg i aktualnog župana: "A estetske operacije, parfemi, tretmani snage u Beogradu?" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

O troškovima bivšeg i aktualnog župana: "A estetske operacije, parfemi, tretmani snage u Beogradu?"

IHR/Varaždinske vijesti | 6.3.2024. u 10:53h | Objavljeno u Aktualno

- Danas je jedna od tema plaća i materijalna prava župana i zamjenika župana i zato vas pitam župane, hoćete li ispuniti predizborno obećanje, da ćete dužnost župana obnašati kao volonter uz naknadu, kao što je to imao vaš prethodnik? Župan Čačić se odrekao plaće i uplaćivao taj iznos humanitarne svrhe. Vaša plaća s dodacima iznosi oko 3000 eura. Mene zanima hoćete li nas na kraju mandata iznenaditi i cjelokupni iznos uplatiti u humanitarne svrhe. Svota od 3000 eura mjesečno, bit će do vrlo lijep iznos za humanitarne svrhe - ustvrdio je vijećnik Reformista Željko Bedeković na današnjem aktualnom satu Županijske skupštine.

Župan Anđelko Stričak potvrdio je kako se po pitanju plaće ništa nije mijenjalo, samo je sve sada na jednom mjestu.

- Vidim da neki mediji pišu da županijski dužnosnici imaju pravo primati plaću šest mjeseci nakon što više ne obnašaju dužnost, no to je bilo i dosad, a zadnji koji je koristio to pravo je bio bivši dožupan Vugrin. Ako mi govorimo o nekim pravima, moj prethodnik je na dnevnice i korištenje vozila potrošio 100.000 kuna, od toga 32.000 za korištenje vlastitog vozila. Bilo je svakakvih putnih naloga, na jednom piše da je trošak 100 kuna, na drugom 120, a na trećem 150. Ili, 12. kolovoza 2019. putuje se u Zagreb, a završi se 150 kilometara dalje, u hotelu gdje je trošak ručka i smještaja plaćen službenom karticom. E sad, ako vi želite "čačkati" dalje, bit će poražavajuće za vas i za mog prethodnika. Ili reprezentacija 61.000 kuna, 3000 za parfeme. Bivšeg ministra su mediji razapeli zbog kupnje parfema, ali današnjim medijima ako netko pegla službenu karticu, nije interesantno. Ili, ako želite, visoke putne troškove mog prethodnika u vrijeme korone. Godine 2020. godine. I taj isti stručnjak opće prakse i prodavanja magle tražio je policijski sat, a on putuje, dnevno i dva puta. Ako želite takva osobna pitanja, mogu vam postaviti pitanje troška plastičnih operacija. Da, troška plastičnih operacija. Kad uđeš u 80-te i glavni prioritet ti je da ti je lice nategnuto i zategnuto... To više nije estetika. To je pitanje bolesti. Ili odlaska u Beograd na tretmane snage. Samo pitajte, na svako takvo vaše pitanje imam odgovore. Sve takve bandite sam snimio do šukundede i šukunbabe. Ili, ja nikad nisam postavio pitanje što je Čačićev otac radio u Jugi? Je li bio državni tužitelj? Je li se itko pitao koliko je tih prijava podignuto, i koliko je ljudi završilo zbog Tita na Golom otoku? Ali ako želite, svaki drugi tjedan će biti Skupština i o tome ćemo govoriti. Dosta je bilo etiketiranja. Za svaku etiketu dobit ćete tri - poručio je Stričak.

Nezadovoljni vijećnik Bedeković ustvrdio je kako odgovor na svoje pitanje nije dobio.

- Predsjedniče Županijske skupštine, uputite molim vas župana na odgovara na naša pitanja. S obzirom da se danas mnogi brinu o zdravlju našeg župana, donio sam mu knjigu o stresu da se oslobodi stresa - rekao je Bedeković i zatražio pismeni odgovor je li župan lagao ili ne kada je na početku mandata govorio o svojoj plaći.

- U svom mandatu nisam potrošio ni jedan euro na službenoj kartici, naplatio jednu dnevnicu, ni putni trošak. Znači 0 - poručio je Stričak i dodao kako je za plaću već jednom odgovarao.

- Da, isto ko' i Čačić. On je na početku mandata imao plaću, istu kao i ja, a kad je shvatio da su mu veća primanja ako aktivira mirovinu i primi pola plaće, a to mu je bilo za 1500 kuna više, on je uzeo taj model. Ja tam model ne koristim - poručio je Stričak.