Documenta u Varaždinu organizira predavanje o generalu Trifunoviću Foto: Documenta

Documenta u Varaždinu organizira predavanje o generalu Trifunoviću

Varaždinske vijesti | 13.2.2017. u 18:58h | Objavljeno u Aktualno

Documenta - Centar za suočavanje s prošlošću i Centar za kulturnu dekontaminaciju iz Beograda (CZKd) u utorak 14. veljače u Varaždinu organiziraju skup pod nazivom "Slučaj generala JNA Vladimira Trifunovića".

Skup će se održati u Multimedijalnoj dvorani palače Herzer (Gradski muzej Varaždin, Franjevački trg 10), s početkom u 18 sati, a o nedavno preminulom generalu JNA i njegovoj ulozi u događajima iz rujna 1991., te kaznenim postupcima koji su potom uslijedili pred sudovima u Hrvatskoji Srbiji, na skupu će govoriti Borka Pavičević, CZKd, Vesna Teršelič, Documenta, Zoran Živković, bivši predsjednik Vlade RS, Đorđe Dozet, sudac iz Beograda, Rade Radovanović, novinar i dramski pisac, Zoran Pusić, Antifašistička liga RH te Radimir Čačić, nekadašnji član gradskog Kriznog stožera u Varaždinu.

General JNA Vladimir Trifunović je 1991. godine u Varaždinu svojom odlukom o predaji kasarne, u kojoj se tada nalazilo 220 vojnika i 37 oficira JNA, izbjegao sukob s pripadnicima oružanih snaga RH. Nakon toga mu je suđeno u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji.

Označeno u