Damir Habijan za N1: Ilčić bi malo više mogao slušati papu Franju

N1/VV | 10.3.2017. u 13:05h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Ladislav Ilčić, posebni savjetnik za ljudska prava potpredsjednika Vlade Davora Ive Stiera podnio je danas ostavku na tu poziciju zbog kandidature za gradonačelnika Varaždina rekavši da ne može podržati tamošnjeg kandidata Damira Habijana zbog "životnog stila", odnosno jer ne živi u skladu s kršćanskim vrijednostima.

Damir Habijan za N1 komentirao je Ilčićeve izjave.

- Kao predstavnik HDZ-a mogu reći da smo moderna europska stranka desnog centra koja zastupa demokršćanske vrijednosti i to i radim. Meni su na prvom mjestu Varaždinke i Varaždinci i da grad izvučemo iz loše situacije u kojoj se nalazi već godinama. Bez bojanja na crvene, plave, žute i crne - rekao je za N1 Damir Habijan, predsjednik varaždinskog HDZ-a i njihov gradonačelnički kandidat.

Uz to, Habijan je kazao da što se tiče privatnih stvari postoji određena granica koja se ne prelazi te da Ilčića ni ne pozna.

- Gospodina Ilčića niti poznam niti me ne zanima. Ne znam zašto bi njega zanimalo nešto o meni. Neka mu je sa srećom. Ako se odnosi na odlazak na misu... Jesam vjernik, ali to je isto osobna, ne želim to isticati stvar. Jesam li sam svaku nedjelju na misi? Nisam, ali to ni ne karakterizira tko je kakav vjernik - istaknuo je Habijan.

Na pitanje slaže li se s Ilčićem kada su u pitanju njegovi stavovi o nacionalnim manjina, muslimanima i ravnopravnosti spolova Habijan direktno odgovara. "Ne."

- Ako stvarno govorimo o kršćanstvu, ne možemo nikoga osuđivati. Mislim da bi Ilčić mogao malo više slušati papu Franju, mnogo toga bi mu bilo jasnije - rekao nam je Habijan koji se o svemu oglasio i priopćenjem.

- Kandidat sam moderne europske stranke desnog centra i zalažem se za sve europske vrijednosti. Krajnje je vrijeme da Varaždin stavimo na prvo mjesto, da grad koji je godinama u mraku uključimo i vratimo život u njega. Varaždinke i Varaždinci su mi prioritet i zaslužuju bolje vođenje grada. Varaždin mora biti moderan europski grad, iznad podjela i ideologija. Ja želim voditi i živjeti u Varaždinu koji će napokon postati dio 21.stoljeća, a ne ga vraćati u ideološko vrijeme 15.st - izjavio je Damir Habijan.