Direktor Varkoma Željko Bunić: "Cijena vode u 2021. godini neće se mijenjati" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Direktor Varkoma Željko Bunić: "Cijena vode u 2021. godini neće se mijenjati"

Igor Čolaković | 4.1.2021. u 15:06h | Objavljeno u Aktualno

- Prošla 2020. godina je doista bila specifična i iznimno turbulentna. No, unatoč svim izazovima s kojima smo se morali nositi, poslovanje Varkoma u toj je godini bilo i više nego zadovoljavajuće. Varkom je prošlu poslovnu godinu završio s oko 115 milijuna kuna prihoda i s otprilike 113,5 milijuna kuna rashoda, dakle, u izuzetno teškoj poslovnoj godini ostvarili smo dobit veću od milijun kuna. No, još važnije, naš je gotovinski tijek, koji uključuje i amortizaciju te dobit, ponovo iznad 23 milijuna kuna, što nam, uz novac koji dobivamo iz ostalih izvora, omogućava da i dalje intenzivno investiramo - istaknuo je u osvrtu na prošlu poslovnu godinu doc. dr. sc. Željko Bunić, direktor tvrtke Varkom.

- S gledišta investicija 2020. je bila sjajna godina jer su ukupne investicije bile veće od 270 milijuna kuna. Dakle, u 2020. godini Varkom je svoju imovinu povećao za 270 milijuna kuna, što je doista sjajan rezultat. No, to je zapravo kontinuitet u posljednje tri godine. U razdoblju od 2018. do kraja 2020. godine Varkom je povećao svoju imovinu za više od pola milijarde kuna. Tih, više od 500 milijuna kuna došlo je u Varkom iz europskih i nacionalnih fondova, čemu treba pribrojiti i investicije Hrvatskih voda, ali i vlastite investicije Varkoma. Ta su ulaganja jamstvo da će i u budućnosti sustav biti siguran, a cijena vode - stabilna. Za vodoopskrbni sustav je naime, presudno važno da bude siguran i optimalan, jer će tada i cijena vode biti najniža moguća. To pokazuje i činjenica da se cijena vode nije mijenjala od 2011. godine, a sigurno se neće mijenjati ni u 2021. - poručio je direktor ove varaždinske komunalne tvrtke.

Znači li to da je poslovanje tvrtke Varkom sada stabilno?

-Da, dubioze koje smo imali s Aquatehnikom su danas već daleka prošlost, ta je tvrtka sa svojom imovinom uklopljena u Varkom i ona više ne proizvodi gubitke, koji su primjerice, samo u zadnjoj godini poslovanja iznosili gotovo 12 milijuna kuna. U posljednje tri godine uspjeli smo ostvariti optimalno poslovanje i to s manjim brojem ljudi, te imovinu tvrtke povećati za pola milijarde kuna. Takav trend u poslovanju Varkoma bit će nastavljen i u ovoj godini, pri čemu posebno mislim na nastavak intenzivnog investiranja, koji podrazumijeva završetak kompletnog sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području Varaždina, popularno zvanog - Aglomeracija Varaždin, te Aglomeracije Varaždinskih Toplica, koji zajedno iznose 920 milijuna kuna... 

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci