Direktor Varkoma Željko Bunić: "Cijena vode u 2021. godini neće se mijenjati" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Direktor Varkoma Željko Bunić: "Cijena vode u 2021. godini neće se mijenjati"

Igor Čolaković | 4.1.2021. u 15:06h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

- Prošla 2020. godina je doista bila specifična i iznimno turbulentna. No, unatoč svim izazovima s kojima smo se morali nositi, poslovanje Varkoma u toj je godini bilo i više nego zadovoljavajuće. Varkom je prošlu poslovnu godinu završio s oko 115 milijuna kuna prihoda i s otprilike 113,5 milijuna kuna rashoda, dakle, u izuzetno teškoj poslovnoj godini ostvarili smo dobit veću od milijun kuna. No, još važnije, naš je gotovinski tijek, koji uključuje i amortizaciju te dobit, ponovo iznad 23 milijuna kuna, što nam, uz novac koji dobivamo iz ostalih izvora, omogućava da i dalje intenzivno investiramo - istaknuo je u osvrtu na prošlu poslovnu godinu doc. dr. sc. Željko Bunić, direktor tvrtke Varkom.

- S gledišta investicija 2020. je bila sjajna godina jer su ukupne investicije bile veće od 270 milijuna kuna. Dakle, u 2020. godini Varkom je svoju imovinu povećao za 270 milijuna kuna, što je doista sjajan rezultat. No, to je zapravo kontinuitet u posljednje tri godine. U razdoblju od 2018. do kraja 2020. godine Varkom je povećao svoju imovinu za više od pola milijarde kuna. Tih, više od 500 milijuna kuna došlo je u Varkom iz europskih i nacionalnih fondova, čemu treba pribrojiti i investicije Hrvatskih voda, ali i vlastite investicije Varkoma. Ta su ulaganja jamstvo da će i u budućnosti sustav biti siguran, a cijena vode - stabilna. Za vodoopskrbni sustav je naime, presudno važno da bude siguran i optimalan, jer će tada i cijena vode biti najniža moguća. To pokazuje i činjenica da se cijena vode nije mijenjala od 2011. godine, a sigurno se neće mijenjati ni u 2021. - poručio je direktor ove varaždinske komunalne tvrtke.

Znači li to da je poslovanje tvrtke Varkom sada stabilno?

-Da, dubioze koje smo imali s Aquatehnikom su danas već daleka prošlost, ta je tvrtka sa svojom imovinom uklopljena u Varkom i ona više ne proizvodi gubitke, koji su primjerice, samo u zadnjoj godini poslovanja iznosili gotovo 12 milijuna kuna. U posljednje tri godine uspjeli smo ostvariti optimalno poslovanje i to s manjim brojem ljudi, te imovinu tvrtke povećati za pola milijarde kuna. Takav trend u poslovanju Varkoma bit će nastavljen i u ovoj godini, pri čemu posebno mislim na nastavak intenzivnog investiranja, koji podrazumijeva završetak kompletnog sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području Varaždina, popularno zvanog - Aglomeracija Varaždin, te Aglomeracije Varaždinskih Toplica, koji zajedno iznose 920 milijuna kuna... 

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u