Premijer Andrej Plenković Foto: VV arhiva / ilustracija

Danas u Varaždinu sastanak župana s premijerom i članovima Vlade RH

Varaždinske vijesti | 4.7.2018. u 07:45h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković danas će u Varaždinu predsjedati 4. sastankom Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova, Udruge općina te predsjednikom Odbora za lokalnu (regionalnu) samoupravu u Hrvatskome saboru. Sastanak će se održati u Županijskoj palači s početkom u 11 sati.

Kako ističu iz Vlade, prvi sastanak u ovome formatu održan je u Zagrebu, 19. prosinca 2016. godine, radi uspostave načela partnerstva u komunikaciji sa svim hrvatskim županijama, gradovima i općinama. Tada je dogovoreno da se uvede praksa redovitog djelovanja i usklađivanja višerazinskog upravljanja Hrvatskom, radi njezinoga ravnomjernog regionalnog razvoja. Podsjećamo, osim u Zagrebu, dosad su sastanci u ovome formatu održani u Požegi i u Šibeniku.

Prema najavama, na današnjem sastanku u Varaždinu razgovarat će se o izmjenama i dopunama Zakona o sustavu državne uprave, zatim o prijedlozima za unaprjeđenje financijskog sustava Županijskih uprava za ceste, novim instrumentima i mehanizmima za jačanje regionalne i teritorijalne suradnje te za bolju iskorištenost sredstava iz europskih fondova i drugih izvora financiranja, kao i o Višegodišnjem financijskom okviru 2021.–2028.