Ilustracija Foto: Krešimir Đurić

Danas u Varaždinu od 11:30 do 17:30 moguće je cijepiti se i bez prethodne najave

VV | 11.5.2021. u 10:33h | Objavljeno u Aktualno

Na današnjem punktu za organizirano masovnije cijepljenje u sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu, od 11:30 do 17:30 sati moći će se cijepiti i bez prethodne najave, te se pozivaju građani da iskoriste ove priliku. Na raspolaganju će biti cjepivo Astra-Zenece, a osobe koje dolaze na cijepljenje podsjećamo da je moguće koristiti slobodna parkirna mjesta u podzemnoj garaži obližnjeg trgovačkog centra.

U nastavku tjedna biti će organizirana još tri punkta za masovnije cijepljenje građana, a dodatno je u planu i masovnije cijepljenje zaposlenika u tvrtkama.

U Varaždinskoj županiji do sada je cijepljeno gotovo 42.000 građana, što je 30% stanovništva starijeg od 16 godina. Samo prošli tjedan cijepljeno je 11.000 osoba, a kako bi zadržali ovu dinamiku cijepljenja, pozivamo sve građane da što prije iskažu svoj interes za cijepljenjem i to primarno putem prijave na platformu cijepise.zdravlje.hr .

Zavod za javno zdravstvo je intenzivirao slanje poziva osobama prijavljenima putem navedene platforme, tako da je za očekivati da će i novoprijavljeni ubrzo primiti poziv na cijepljenje. Važno je samo da redovito pratite e-poštu koji ste naveli prilikom prijave, jer se ponuđeni termin mora potvrditi unutar 24 sata. U slučaju da termin nije bio potvrđen, iskazani interes se ne briše nego se novi poziv šalje nakon što se pozovu svi ostali prijavljeni putem platforme. Već od prošlog tjedna pozivi se šalju svim skupinama građana.