Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje obilježen misom u EU parlamentu Foto: Klub zastupnika EPP-a

Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje obilježen misom u EU parlamentu

Varaždinske vijesti | 17.11.2021. u 08:00h | Objavljeno u Aktualno

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje obilježen je na misi u Europskom parlamentu u Bruxellesu.

Prisjećajući se 30. obljetnice stradanja i simbola hrvatske žrtve u Domovinskom ratu, zastupnici u Europskom parlamentu sudjelovali su na misi koju su predvodili fra Tomo Anđić, fra Ante Vuk Buljan i fra Ivica Radić.

dan_sjecanja_vukovar_eu_parlament_16-11-2021_1.jpg

Misi su prisustvovali Sunčana Glavak, Karlo Ressler, Tomislav Sokol, Željana Zovko (EPP), Biljana Borzan, Tonino Picula (S&D), Valter Flego (Renew), Ladislav Ilčić (ECR), veleposlanica i stalna predstavnica Republike Hrvatske pri Europskoj uniji Irena Andrassy, zamjenik šefa misije Stalnog predstavništva Republike Hrvatske pri NATO-u Damir Župan, ostali kolege zastupnici, asistenti i stažisti.

- Vukovar i Škabrnja simboli su hrvatske žrtve u Domovinskom ratu koje se ovih dana posebno prisjećamo. Trideset je godina od agresije na našu Domovinu, a sjećanja na one koji su svoje živote dali u obrani samostalne i neovisne Republike Hrvatske i danas su živa. Bila je ovo prigoda da se molitvom oda dužno poštovanje hrvatskim braniteljima i svim žrtvama Vukovara i Škabrnje. Da se ne zaboravi! - poručili su iz Kluba zastupnika Europske pučke stranke (EPP).

dan_sjecanja_vukovar_eu_parlament_16-11-2021_2.jpg