Umjesto osobama s invaliditetom i umirovljenicima, Kerekešima koji su uprihodili 2,9 milijuna u 2019.?!?

Napisao/la: VV -
Umjesto osobama s invaliditetom i umirovljenicima, Kerekešima koji su uprihodili 2,9 milijuna u 2019.?!? Foto: Varaždinska županija

Varaždinska županija povisila je iznose financijskih sredstva za udruge da bi pomogla i osigurala rad stvarno neprofitabilnim udrugama i organizacijama. Udrugama koje se financiraju isključivo donacijama i preko natječaja koje raspisuju gradovi, općine i Županija. Tim putem one pomažu osobama s invaliditetom, djeci s posebnim potrebama, umirovljenicima, osobama starije životne dobi i mladima. Varaždinska županija putem tih natječaja financira i kulturu i to KUD-ovima, udrugama za očuvanje tradicijske kulturne baštine i mladima, znači Udrugama koje NE OSTVARUJU NIKAKVE PROFITE.

Prema javno dostupnim podacima Kerekesh teatar u 2019. godini uprihodio je 2,9 milijuna kuna (za 21% više nego u 2018.).

Novac su potrošili na:

Intelektualne usluge – 555.000,00
Službena putovanja – 61.000,00
Najveći dio rashoda otpada na naknade za obavljanje aktivnosti, rashodi osoba koje nisu zaposlenici ni članovi udruge – 1,3 milijuna kuna
Plus naravno plaće i sve ostalo

Ukupni preneseni višak s 31.12.2019. iznosio je 670.260,00 kuna!

Ova „kultura“ vrti vrlo ozbiljan novac. Od Županije, gradova i općina u 2019. godini dobili su donacije i to u iznosu od 196.000 kuna, to je također novac građana naše Županije. No, unatoč tome Kerekesh teatar naplaćuje ulaznice i sigurno neće biti financirani javnim novcem tih istih građana kojima naplaćuje ulaznice.

Posebno smo zabrinuti da se privatnim biznismenima u podršci pridružio i SDP koji u svom nazivu ima „socijaldemokratska“, a danas je podržao privatnu udrugu s velikim prihodima, na uštrb udruga umirovljenika, osoba s invaliditetom i mladima. Da li i oni smatraju da bi tim udrugama trebali uzeti novce kako bismo financirali „udrugu“ s 2,9 milijuna kuna godišnjeg prihoda?

Ovakvim performansom tri dana prije izbora na najprljaviji su se način uključili u predizbornu kampanju, ali i pokazali sve o svojoj kulturi.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.