City Connect dobio irskog vlasnika - podatkovni centar u Brezju ide dalje

vv | 31.7.2021. u 20:20h | Objavljeno u Aktualno

City Connect, varaždinska tvrtka za omnichannel korisničko iskustvo, prodaju i marketinške usluge putem glasovnih i digitalnih kanala, ima novog vlasnika.

Ovo uspješno poduzeće, koje je 2019. osnovala varaždinska tvrtka Cratis, prošlog je mjeseca prešla u vlasništvo CONNECTING PEOPLE AND TECHNOLOGIES Ltd, irske mikro kompanije osnovane 2018. godine. Podatak je to iz sudskog registra, dok za Jutarnji list Marko Dagelić, predsjednik nadzornog odbora City Connecta, navodi da je novi vlasnik švedska kompanija Transcom, koja je još prije 14 godina  iz Vukovara pružala usluge call centra, a plan joj je postati vodeći BPO pružatelj usluga u jadranskoj regiji. Transcom je već došao do 3000 zaposlenika preuzimanjem City Connecta, koji je u kratkom roku narastao na 650 zaposlenika u Hrvatskoj i široj regiji, a lani je ostvario prihod od sedam milijuna dolara i neto dobit od 4,7 milijuna kuna, dok se ove godine očekuju još boli poslovni rezultati.

 Dagelić, koji je  preuzimanjem ušao u suvlasništvo Transcoma, kao i ostali menadžment  City Connecta, osvrnuo se i na projekt budućeg podatkovnog centra u Varaždinu, najvećeg objekta takve vrste u Hrvatskoj. Njegovu su gradnju početkom godine za Varaždinske vijesti najavili u Cratisu, koji će ga  dalje voditi samostalno, iako je to poduzeće bilo povezano s City Connectom, dijelom menadžmentom, a djelom vlasnički.

- To su sada odvojene priče – rekao je Dagelić za Jutarnji list.