CESTICA "Pratimo vodostaj rijeke Drave, zasad nije došlo do izlijevanja" Foto: Općina Cestica

CESTICA "Pratimo vodostaj rijeke Drave, zasad nije došlo do izlijevanja"

VV | 17.5.2023. u 16:22h | Objavljeno u Aktualno

I na području općine Cestica stanje je zabrinjavajuće.

- Traje ispumpavanje vode iz poplavljenih podruma, sve žurne službe su na terenu, a s velikom pozornošću pratimo vodostaj rijeke Drave. Na svu sreću, nije došlo do razlijevanja - rekao nam je načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj.

Obilne kiše uzrokovale su probleme i u toj pograničnoj općini. Zbog razlijevanja potoka Zajza u Dubravi Križovljanskoj poplavljeno je 12 kuća, a voda je mještanima ušla u podrume i kuće na području Velikog Lovrečana, Brezja Dravskog, Kolarovca, Babinca, Križovljana Radovečkog i Radovca. Djelomično je bio poplavljen i dječji vrtić Zeko u Cestici. Došlo je i do klizanja tla i prekida prometa na relaciji Selci Križovljanski – Veliki Lovrečan uz graničnu cestu, zatim Natkrižovljan – iza crkve prema Dubravki Hohnjec – te je prekinut promet za sva vozila na tim dionicama. Klizište se pojavilo i u naselju Kolarovec, a već prije je došlo do kliziša kod Miklove kapele između Malog Gradišća i Križanča i u naselju Natkrižovljan. Poplavljene su i mnoge oranice.

- Neke smo ceste danas uspjeli otvoriti za promet - rekao je Korotaj i dodao kako će više informacija o štetama imati tijekom sutrašnjeg dana.