Čehok: "Savjetnica župana imala je razne sposobnosti, ali biti na dva mjesta? Pa nije velečasni Sudac" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Čehok: "Savjetnica župana imala je razne sposobnosti, ali biti na dva mjesta? Pa nije velečasni Sudac"

IHR/Varaždinske vijesti | 20.7.2022. u 13:30h | Objavljeno u Aktualno

Pitanje posebne savjetnice koju je imao bivši župan Radimir Čačić i njezin rad na dva mjesta potegnulo se i prije aktualnog sata današnje Županijske skupštine. Vijećnik Ivan Čehok negodovao je zbog odgovora kojeg je dobio nakon pitanja postavljenog na posljednjoj sjednici.

- Umjesto na radnom mjestu u JURA-i, dijelila pakete, pa zapela i na Kubi: "Neka Martinčević vrati novce"

Čehok je danas ustvrdio kako je dobio krnji odgovor na svoje pitanje o radnim zaduženjima, pravima i obvezama Natalije Martinčević.

– No i krnja činjenica je gora nego nikakva. Bolje da niste ništa odgovarali. Ne zanimaju me svi izvori i sva prava, već da se točno utvrdi na koji način netko može biti stalno u Županiji ili uz župana i istodobno na radnom mjestu, u JURA-i. To nije moguće, osim ako ta osoba nema sposobnost bilokacije, a zadnji Hrvat koji je imao sposobnost bilokacije je velečasni Sudac - ustvrdio je vijećnik Čehok i dodao kako zna da je specijalna savjetnica imala kojekakve druge sposobnosti, ali je izrazio sumnju da istovremeno može biti na dva mjesta.

- Zašto ta gospođa nije dolazila na posao tamo gdje je zaposlena? Nisam primijetio da negdje ne piše da je imala odluku da radi izvan mjesta središta institucije. I naravno, da se točno utvrdi na koji je način putovala kao predsjedavajuća turističke zajednice umjesto da, što je izmišljena funkcija, radi svoj posao. Svi smo pročitali da veliki vođa uhljebljuje koga hoće,ali volio bih da se to točno utvrdi jer je moguće je na taj način oštećena Varaždinska županija, ali i JURA. Gospodin Blaži neka se očituje o tome jer je tu možda i njegova odgovornost. Neka se utvrdi - ustvrdio je vijećnia Čehok.

I župan Anđelko Stričak priznao je da se pita kako jedna te ista osoba može biti na dva mjesta.

– To se i ja pitam, ali odluke da bude raspoređena van sjedišta tvrtke – nema. Zamolio sam sve naše stručne službe da prekopaju arhivu, u dva navrata je provjereno, oduke o dislokaciji nema. Poslat ćemo još jedanput JURA-i upit kako je to moguće - ustvrdio je Stričak.