Čehok najavio otvorenje rotora u Biškupcu, nove projekte i doček Nove Godine na Korzu

| 23.12.2019. u 12:45h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Na današnjem, posljednjem kolegiju gradonačelnika u godini na izmaku, gradonačelnik Varaždina, sa svojim gradskim pročelnicima, najavio je sutrašnje svečano otvorenje novog rotora u Biškupcu, spomenuo projekte u tijeku, ali najavio i nove, koji se planiraju u novoj godini, kao i ovogodišnji doček Nove godine na varaždinskom Korzu s već tradicionalnom, novogodišnjom utrkom.

- U gradu se radi rekordno i bilo je rekordnih ulaganja u infrastrukturu, prometnice, vrtiće, škole, objekte poput Gradske knjižnice i sinagoge. Ovo je bila i godina rekordnih ulaganja za studente i subvencije za obrtnike i poduzetnike. To sve govori ne samo o financijskoj snazi Grada nego i o razini ulaganja u gradu. Drago mi je da smo to uspjeli postići. Isti tempo predviđamo i za sljedeću godinu i bez obveznica, a posebice kad je riječ o obveznicama. Ono što posebno raduje je da smo podigli znatno svoje kapacitete. Danas u Gradu radi manje ljudi, a radimo sto i nešto posto više u odnosu na bivšu vlast i drago mi je da i sad radimo do Badnjaka. Sutra je otvorenje rotora u Biškupcu, zatim radimo na Knjižnici, Sinagogi, Dječjem vrtiću u Kućanu, radovi se nesmetano odvijaju. To svjedoči da gradska uprava i izvođači ne staju do samoga Božića - naglasio je gradonačelnik dodajući da su konačno dobili izvješće državne revizije za 2018. godinu, koja ne ukazuje na nikakve posebne nedostatke, osim manjih tehničke tj. knjigovodstvene prirode, a tiču se popisa gradske imovine koja je kasnila zbog usklađivanja gruntovnice, pojašnjava Čehok.

- Možemo reći da Grad Varaždina radi po svim standardima - ističe gradonačelnik.

Ova je godina također rekordna po ulaganjima u varaždinski sport, ali je ujedno i dosad najbolja godina po ostvarenim sportskim rezultatima i uspjesima.

- Za 2,5 milijuna kuna smo podigli izdvajanja za sport i športsku infrastrukturu, a jako puno se ulaže i u mlade sportaše. Može nam se dogoditi da ćemo imati nekoliko olimpijskih kandidata, što je jako bitno - zadovoljan je gradonačelnik, a spomenuo je i planirani projekt izgradnje umirovljeničkog naselja.

Na nedavno raspisani natječaj došle su dvije neobvezujuće ponude, što je za gradonačelnika dobar pokazatelj da postoji interes investitora.

- Ima interesa, a bilo bi ga i više da nije bilo kojekakvih laži, podmetanja i dezinformacija. Ono što smo stalno isticali je da to nije projekt koji je moguće napaviti u godinu - dvije dana jer to je dugoročni projekt Grada. Nije samo riječ o jednoj zgradi nego naselju i cijelom novom dijelu grada koji ćemo morati podići. Interes postoji i sada se moramo definitivno odlučiti za lokaciju, o čemu će odlučiti Gradsko vijeće, a kad se odlučimo za lokaciju, onda ćemo ići na raspisivanje natječaja, bilo putem prava građenja, prodajom zemljišta ili zajedničkim ulaganjima. Mi s time sigurno idemo ali postupno i obazrivo jer je riječ o jednom novom dijelu grada. I kada ne bi bilo investitora, mi smo u ITU stavili mogućnost da od 2021. godine Grad Varaždin sam ide u izgradnju takvog umirovljeničkog naselja, što EU fondovi podržavaju. Tako da bez obzira na privatne ili javne investitore, mi ćemo za to biti spremni ali će to trajati nekoliko godina - rekao je gradonačelnik.

Za Novu godinu, osim tradicionalne novogodišnje utrke, na Starom Gradu priprema se veliki vatromet, a na Korzu će sve zabavljati MozART bend.

- Svake godine organiziramo doček na Korzu, ali pritom ne trošimo ogromna sredstva na poznate izvođače jer smatramo da građani ne dolaze zbog koncerta nego se dolaze zabaviti, pa je onda i glazba primjerena svim ukusima, glazbenim afinitetima i dobnim strukturama. Očekujemo da se na Korzu ljudi podruže i zabave i budu dio ovogodišnje utrke po čemu je grad Varaždin poznat - rekao je gradonačelnik apelirajući na građane da ne koriste pirotehniku i zaželio svima sretan Božić i novogodišnje praznike.