Čačić, Podolnjak i Križanić među imućnijima, dok su Habek i Jenkač prijavili najtanju imovinu

| 10.2.2020. u 15:28h | Objavljeno u Aktualno

Imovinske kartice već su mjesecima top tema zbog kojih padaju ministarske i ine uvažene glave, a s obzirom da se neki dužnosnici opravdavaju da nisu znali koje sve podatke moraju upisati u imovinsku karticu, neki čak spominju potrebu izrade priručnika za popunjavanje imovinskih kartica.

Nedavno je i predsjednik Općinskog vijeća Beretinca prozvao načelnika te Općine da nije uredno ispunio svoju imovinsku karticu, a nacionalni mediji dohvatili su se i imovine varaždinskog župana Radimira Čačića. On je u imovinsku karticu prijavio, između ostalog, i dvije kuće u Dubrovniku, od kojih je jednu procijenio na oko 1140 eura po kvadratu. Čačić pojašnjava da je staru kuću u gradskoj jezgri kupio prije 25 godina s namjerom da je obnovi, ali to dosad nije napravio, pa ističe da je kuća derutna, bez struje i vode.

Župan Čačić, prema stanju njegove imovinske kartice, jedan je od imućnijih političkih dužnosnika Varaždinske županije te sa suprugom posjeduje i stan u Zagrebu, apartman u Sloveniji, suvlasništvo kuće u Varaždinu, građevinsko zemljište u Zagrebu te oranice, voćnjake i šume. Među imućnijima je i Robert Podolnjak, s tim da je vlasnik velikog dijela imovine njegova supruga, a u njihovu imovinu ulaze i udjeli u raznim fondovima. Među vlasnicima velikog broja oranica ističu se saborski zastupnik iz Jalžabeta Josip Križanić te suprug saborske zastupnice iz Ludbrega Božice Makar.

Među onima s najtanjom imovinskom karticom su saborski zastupnik Mario Habek, koji posjeduje kuću u Ivancu, i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač koji u imovinskoj kartici nema nekretnina, pa čak niti automobil, ali zato potražuje iznos od milijun kuna, u vidu pozajmice.

Više o ovoj temi s detaljnim podacima imovinskih kartica političkih dužnosnika Varaždinske županije možete naći u novom broju Varaždinskih vijesti...