Čačić: "Plenković je pokazao pravo lice HDZ-a, a to je Anđelko Stričak" Foto: Reformisti

Čačić: "Plenković je pokazao pravo lice HDZ-a, a to je Anđelko Stričak"

Varaždinske vijesti | 5.3.2024. u 14:53h | Objavljeno u Aktualno

U Hrvatskom saboru održana je konferencija za medije Koalicije stranaka Fokus-IDS- NS Reformisti-PGS na temu najavljenog raspuštanja Sabora i nadolazećih parlamentarnih izbora.

Uz predsjednika stranke Fokus Davora Nađija i predsjednika Narodne stranke – Reformisti Radimira Čačića, okupljenima se u ime IDS-a obratio i predsjednik Kluba zastupnika IDS-a Emil Daus. Također na konferenciji su sudjelovali i saborske zastupnice Katarina Nemet i Natalija Martinčević te zastupnik Damir Bajs.

Predsjednik Narodne stranke – Reformisti Radimir Čačić izjavio je:

- Namjera je osigurati da se izbori održe prije europskih, a što bliže terminu njihovog održavanja 9. lipnja 2024. kako bi Plenković mogao biti i nositelj liste I. jedinice i nositelj liste za europske izbore. Najveći dio građana Hrvatske potpuno je svjestan nužnosti promjene ove korumpirane i nesposobne vlasti, a naš je stav da su u ovom trenutku sve maske pale. Ovih dana svi zajedno smo se našli pred testom Jeste li za Lex AP i Turudića ili niste? Na tom testu neki su pali, hrvatska javnost je tome svjedočila, pao je Domovinski Pokret, pali su Suverenisti, pali su neki desni zastupnici, Nezavisna lista Matije Posavca - rekao je Čačić i dodao:

- Andrej Plenković je poslao poruku nade svojim dolaskom, da će isušiti te kriminalne močvare HDZ-a, nažalost ta močvara je kao živo blato usisala Andreja Plenkovića, a upravo nositelj liste u III. jedinici pokazuje da nije Andrej Plenković lice HDZ-a, nego je lice HDZ-a, hrvatskoj javnosti poznat samo po dobivanju čaše u glavu u pijanoj krčmarskoj tučnjavi, župan Stričak - kazao je Čačić.

- Prije sada već osam godina, Andrej Plenković se vratio iz Bruxellesa kao umjereni konzervativac, europejac i tada je rekao da će pomaknuti HDZ u centar. Obećao je svima da će reformirati HDZ. Nažalost, HDZ je reformirao njega. Onako kako HDZ to zna - izjavio je Davor Nađi.

- Za koji dan raspustit će se Sabor, a IDS je za to spreman, kao i naši koalicijski partneri. Želimo da Hrvatska bude visoko decentralizirana zemlja i tražimo veću ovlast regionalnih vlasti. Vrijeme je da na primjeru, ne samo Istre, nego i ostalih razvijenih sredina koje predstavljaju naše koalicijske stranke, jer to su sredine gdje dolaze mladi i mlade obitelji, a ne iz kojih iseljavaju - izjavio zastupnik Emil Daus iz IDS-a.

Fokus-IDS-_NS_Reformisti-PGS_05032024.jpg