Čačić o stambenoj politici: Programom POS-a će se srušiti cijene najma i otvoriti tržište

| 9.4.2024. u 11:41h | Objavljeno u Aktualno

Koalicija RIJEKE PRAVDE“  SDP-REFORMISTI – CENTAR – HSS – DALIJA OREŠKOVIĆ – GLAS predstavila je svoj program te projekte i ciljeve koje će realizirati nakon izbora 17. travnja.

Predsjednik REFORMISTA Radimir Čačić posebno je govorio o programu stambenih politika jer je daleko najveći i najkompleksniji problem s kojim se suočava hrvatsko društvo i hrvatska država demografski slom, a jedna od ključnih pretpostavki u njegovom rješavanju je priuštivo stanovanje.

- Osmislio sam i uspostavio POS model izgradnje stanova kojim su izgrađena tisuće stanova, pa i cijela nova naselja, primjerice u Varaždinu. Taj model snažno je devastiran HDZ-ovim promašenim politikama i pogodovanjima raznim lobijima, a što je dovelo do, za naše građane, neodrživog povećanja cijena stanova za prodaju kao i cijena najma - naglasio je Čačić.

U predstavljanju programa obrazložio je POS model koji se treba nastaviti u obliku u kojem je osmišljen. On predviđa i mogućnost izgradnju javnih stanova za najam sa cijenom do 5 €/m2 i uz mogućnost otkupa tih stanova po najpovoljnijim cijenama.

- Za program POS-a već je postavljen zakonski okvir, a sada ga treba početi realizirati te po tom modelu izgraditi 15.000 stanova, a što će srušiti cijene najma i otvoriti tržište. Spreman sam taj posao odraditi! - zaključio je Čačić.