Budimo grad - Nezavisna lista Dubravke Novak: "Referendum" rasvijetlio plan za bale Foto: arhiva vv/ilustracija

Budimo grad - Nezavisna lista Dubravke Novak: "Referendum" rasvijetlio plan za bale

vv | 29.12.2022. u 16:28h | Objavljeno u Aktualno

Budimo grad - Nezavisna lista Dubravke Novak uputila je priopćenje, koje u nastavku prenosimo u cijelosti:

- Da platforma Budimo grad nije pokrenula referendumsku inicijativu, da su trenutačni stranački interesi drugačiji pa da iz „konstruktivne“ suradnje s vlasti nije izišao HDZ, ni mi, ni građani ne bi imali priliku rasvijetliti mnoge nepoznanice oko ovog plana za rješavanje bala.

Kako god bilo, naša je aktivnost urodila plodom. Pitanje referenduma kao konkretnog, ali i načelno važnog oblika participacije bilo je glavna tema danima, a gradska vlast je napokon organizirala čak tri Međustranačka vijeća na kojima su članovi tima, koji je pripremio prijedlog rješenja za pitanje baliranog otpada, dali odgovore na mnoga važna pitanja.

>>Grad Varaždin ima devet ruku za proračun, predstavnici Budimo grada izrazili podršku

Platforma Budimo grad je nakon mnogo odgovora na njihova pitanja, odlučila da će njezini vijećnici, Dubravka Novak i Ivan Obadić, podržati zaduženje za rješavanje pitanja baliranog otpada te prijedlog proračuna Grada Varaždina za 2023. godinu.

S obzirom da se rukovodimo interesom građana, a ne uskim interesom neke stranke ili skupine, mi smo dovoljno odgovorni i odrasli da, nakon što su nam rasvijetljene sve bitne nedoumice, podržimo odluke kako bi se to pitanje, u skladu s predloženim planom, napokon riješilo.

Samo zbog javne rasprave o referendumu, kao pokušaju rješenja pat pozicije u koju smo dovedeni, smo imali priliku javno postaviti pitanja i dobiti odgovore od ljudi s imenom i prezimenom koji pod punom odgovornošću stoje iza svojih tvrdnji. Sve što smo saznali u protekla dva tjedna vijećnici i građani su trebali saznati i ranije pa bi možda gradonačelnik i skupio većinu potrebnu za donošenje proračuna.

Smatramo da nije bilo nikakvog razloga da Grad bude doveden u novu, nepotrebnu političku krizu kojoj svjedočimo, a koja bi vrlo lako mogla rezultirati izborima i višemjesečnim zastojima u bilo kakvom obavljanju javnih funkcija grada i gradskih subjekata.

No, odluke su odgovornost onih koji ih donose. Naša odluka da podržimo proračun, ukoliko u sljedeća dva dana bude održana sjednica Gradskog vijeća, što je rezultat dosljednog pridržavanja našeg programa, donijeta je iz odgovornosti prema našim biračima i svim građanima Varaždina - stoji u objavi.