Briški pita Bosilja: "Jeste li tužili RTL zbog izjave da ste rekli da bale morate dati Pripuzu?"

MGA | 8.9.2023. u 13:50h | Objavljeno u Aktualno

Danas se u Varaždinu medijima obratio Robert Briški, nekadašnji savjetnik Uprave varaždinskog komunalnog poduzeća Čistoća. Briški je već više puta sazivao konferencije za medije na kojima je govorio o problemu varaždinskih bala, a ovoga se puta medijima obratio kao potpredsjednik Gradskog ogranka HSLS-a Varaždin. Briški inače s aktualnom Upravom Čistoće vodi radni spor vezano za otkaz koji je proljetos dobio u tom gradskom poduzeću. 

I u ranijim istupima ukazivao je, kako tvrdi, na neregularnosti u provedenom javnom natječaju za zbrinjavanje bala u Brezju, a to mu je i ovoga puta bila jedna od glavnih tema. Smatra da se na najnovijem natječaju, provedenom tijekom aktualnog mandata SDP-ovog gradonačelnika Nevena Bosilja, pogodovalo MBO postrojenju tj. njegovu vlasniku poduzetniku Petru Pripuzu. 

Svoje tvrdnje, između ostalog, potkrepljuje i vještačenjem austrijskog instituta iz 2015. godine iz kojeg izvodi zaključak da MBO postrojenje nije dovoljno kapacitirano za obradu 72.000 tona komunalnog otpada uz zadovoljavanje zakonskih kriterija.

Također navodi prilog RTL-ove emisije "Potraga" iz prosinca prošle godine u kojoj novinarka navodi kako su joj "radeći ovu priču dva neovisna izvora potvrdila da je gradonačelnik još ljetos pred njima rekao da bale mora dati Pripuzovoj tvrtki".

- Je li gradonačelnik tužio RTL zbog ovih izjava? Ako nije, zašto nije tj. znači li to onda da su ti navodi točni? - pita se Briški, koji je također kao sugovornik sudjelovao u spomenutoj RTL-ovoj emisiji.