Bosilj: Promjena je tu, vratimo čiste ruke u Grad i čisti obraz gradu!

vv | 20.5.2021. u 11:22h | Objavljeno u Aktualno

Više od 70 posto izašlih na izbore nije dalo glas Čehoku, a dosadašnji izbori su pokazali gotovo uvijek aktualni gradonačelnik ili župan, koji u prvom krugu dobije manje od 30 posto glasova, gubi izbore u drugom krugu, veli Bosilj

Promjene su tu! Varaždin se pridružio valu promjena, koji se širi Hrvatskom, od Zagreba do Splita, gdje ljudi žele drugačiju vlast, drugačije ljude koji obnašaju vlast i Varaždin je među njima jer Čehok odlazi u povijest, veli Neven Bosilj, koji se zajedno s Ivanom Čehokom ulazi bori za mjesto gradonačelnika Varaždina.

Iako je dobio manju potporu u prvom krugu izbora u odnosu na aktualnoga grdonačelnika, Bosilj je uvjeren da Čehok gubi.

-Više od 70 posto izašlih na izbore nije dalo glas Čehoku, a dosadašnji izbori su pokazali gotovo uvijek aktualni gradonačelnik ili župan, koji u prvom krugu dobije manje od 30 posto glasova, gubi izbore u drugom krugu jer prevelika velika većina građana želi promjene. Tako je i u Varaždinu velika većina građana, kojoj je kristalno jasno da za bolju i ljepšu budućnost Varaždina treba Čehoka maknuti s vlasti - jasno poručila da osjećaju i žele promjenu, ustvrdio je Bosilj, dodavši da su već godinama osjećaju loše posljedice Čehokovih krivih i štetnih odluka po grad Varaždin, a kad nešto boli, onda je najbolje otkloniti uzrok pa će nestati i posljedice.

Zahvalio je svima koji su izašli u prvom krugu te je pozivao sve birače da izađu u još većem broju kako bi gradonačelnik imao uistinu legitimitet.

-Osim za gradonačelnika, ponovit će se i izbori za Gradsko vijeće na biračkom mjestu u Kućanu Gornjem gdje su poništeni. A gledaju li rezultati izbora na preostalih 50 biračkih mjesta na gradskom području, SDP ima pet mjesta, Budimo grad četiri i Reformisti dva. Dakle, one stranke i platforme koji su za promjene imaju većinu u Gradskom vijeću u ovom trenutku i uvjeren sam da će tako ostati nakon ponavljanja izbora, što je dobro jer lex šerif daje velike ovlasti gradonačelnicima, drži Bosilj, koji od platforme Budimo grad očekuje da bude dio većine, odnosno korektiv vlasti.

Naglašava da se ne misli osvrtati na prošlost, ipak mora reći da Čehok širi laži jer SDP nikad nije upravljao Gradom, a pon nije imao formalni utjecaj od 2017. kada je izabran za gradskog vijećnika.

-Čehok je bivši i prošlost, a ja se želim usredotočiti na sadašnjost i budućnost. U roku od tri mjeseca imat ćemo potpuno transparentan i otvoren grad. Svi računi u zadnje četiri godine i baš svaki novi koji će Grad plaćati bit će na web stranici. Građani će imati potpuni uvid u trošenje javnog novca. Sve ono što je Čehok skrivao od javnosti ja ću to otvoriti. Svi ugovori, dokumenti, računi i financije trebaju biti transparentni. Grad će funkcionirati kako treba. Kad se uvede red, začepe rupe u sustavu koji sada curi na sve strane - bit će bolje za sve. Rješavat ćemo probleme jedan po jedan i umjesto megalomaniji okrenut ćemo se svakodnevnim potrebama i problemima koji muče naše građane. Varaždin treba biti grad u kojem je lijepo živjeti, grad mladih i poduzetništva, uređen, siguran i čist grad. Za to ćemo se izboriti znanjem, radom i srcem. Promjena je tu i treba ju samo potvrditi u drugom krugu, veli Bosilj, napominjući da je proveo četiri godine u Gradskom vijeću i poznate su mu sve procedure, zakoni i pravilnici te točno znam kako „diše“ koje gradsko poduzeće ili institucija, tko zabušava, a tko radi kako treba.

Bosilj je najavio da više neće biti klijentelizma i drugih loših pojava u Gradu.

- Neće se moći dogoditi, primjerice, da u kazališnom vijeću sjede oni koji nemaju veze s kulturom. Svugdje će biti stručni ljudi, upravljat će struka, a ne mediokriteti ili čak ni oni, već gotovo kao jedna sekta. Puno je sličnosti u upravljanju gradom kako je to radio Bandić u Zagrebu i Čehok u Varaždinu. Nažalost, Čehok je izravno kriv za loš imidž koji naš grad trenutno ima. Gradonačelnik na sudu, optužnice bale... To ne smije više biti slika Varaždina. Mi imao tradiciju i vrijednosti, radišne i poštene ljude i drugi nas kroz to trebaju upoznati. Vratimo Varaždinu čisti obraz, a u Grad čiste ruke! Neka Varaždin ponovno bude grad čiji prvi čovjek neće gledati kako i što misle i očekuju njegovi prijatelji i poznanici s kojima posluje, već što treba gradu i građanima. Vrijeme za politiku čistih ruku, rad s građanima, za dobro i napredak grada, poručuje Bosilj te najavljuje do kraja godine novi pothodnik u Miškininoj, promjenu odluke o parkiranju i dr., a sve s jasnim rokovima i planovima s kojima će biti javnost upoznata.

Ukazujući da će investicija biti i više nego danas jer investitori vole čiste ruke i manja opterećenja, Bosilj, koji je danas stao pred novinare bez crvene kravate i u plavom odjelu, posebno je naglasio kako će se od prvog dana postaviti kao gradonačelnik svih građana.

-Nisam niti ću biti ideološki ograničeni. Neovisno o političkim i osobnim preferencijama, jasno je kako je Varaždincima dosta laži i korupcijske hobotnice koja sustavno, godinama uništava naš grad. Izbor je jasan: ili novi gradonačelnik ili stari problemi. Spreman sam na suradnju s onima koji žele dobro ovom gradu. Dapače, trebat će mi njihova pomoć i savjet i konstruktivna kritika jer jedan čovjek ne zna i ne može sve sam, veli Bosilj, dodajući da je već pozvao u savjet gradonačelnika Vjerana Strahonju, koji je na prošlim izborima bio na listi HDZ-a.