Bosilj: Izjave Briškog i Petrića zaslužuju dizanje kaznenih i građanskih tužbi

vv | 5.12.2022. u 03:21h | Objavljeno u Aktualno

Briški je bio taj koji je balirao prvu balu na vodozaštitnom području Brezje i koji je kao šef komunalnog redarstva predzadnji koji može o tome govoriti 

RTL-ov prilog u emisiji Potraga o rješavanju baliranog otpada na moju je žalost ispao sramotan, kvaziistraživački uradak, kojim se iz konačnog rješenja bala otpada koje punih 17 godina zagađuju Varaždin ponovno želi napraviti slučaj.
Taako varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj ocijenjuje emisiju RTL-a u kojoj su sumnje u namještanje javne nabave iznijeli bivši djelatnik gradskog poduzeća Robert Briški te gradski vijećnik Hrvoje Petrić.
briski_i_petric_rtl.jpg
-Izjave Roberta Briškog i Hrvoja Petrića u tom prilogu, ali i u javnom prostoru, zaslužuju dizanje kaznenih i građanskih tužbi, o čemu ćemo više govoriti na konferenciji za novinare sljedeći tjedan, uz nazočnost odvjetnice Grada kada ćemo objasniti sve detalje, najavljuje Bosilj.
Kako naglašava, budući da je proveo apsolutno transparentan postupak u suradnji i prema uputama svih državnih tijela -o kojem je spreman ako treba svjedočiti i na sudu jer nema se čega bojati, za razliku od svih dosadašnjih sudionika u mutnim procesima „rješavanja“ bala - ovakva podmetanja doživljava kao dodatni poticaj da ovaj cirkus privedemo kraju.
Žalosno je, nastavlja, da se ovaj postupak u koji je bilo uključeno nekoliko desetina ljudi iz različitih lokalnih i državnih institucija, stručnjaka iz različitih područja djelovanja, pokušava kriminalizirati isključivo u svrhu skupljanja političkih bodova i to ni više ni manje nego od osoba koje su stvorile sve ove probleme s baliranim otpadom koje sad rješavaju. 

-Robert Briški je bio taj koji je balirao prvu balu na vodozaštitnom području Brezje i koji je kao šef komunalnog redarstva, a kasnije savjetnik uprave Čistoće u Čehokovo vrijeme, predzadnja osoba koja može uopće govoriti o toj temi. Zadnja je naravno Čehok. Niti sam bio uključen u taj suludi pothvat baliranja otpada niti sam bio uključen u posljedične dugogodišnje pokušaje mazanja oči građanima i javnosti o toj temi ili neuspješnim pokušajima rješavanja bala u Brezju, upozorava.

Uvjete koje mora zadovoljiti ponuditelj u otvorenom postupku javne nabave, dodaje, nije propisao on kako bi nekom pogodovao već su proizašli iz cijelog postupka koje je zahtijevalo Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
- Optužuje li se time za pogodovanje i sva državna tijela koja su u postupak uključena? Odvjetnik Hrvoje Petrić koji se i dalje lažno predstavlja kao član platforme Budimo grad, a iz koje je izbačen jer su ga njegove vlastite kolege iz platforme optužile za sukob interesa prilikom glasovanja u Gradskom vijeću, također bi trebao znati da ovakav niz ozbiljnih, ničim potkrijepljenih optužbi, mogu rezultirati tužbom, ukazuje gradonačelnik, dodajući da je "zanimljivo da se u zadnje vrijeme oko puno toga nalazi na istoj valnoj duljini s Čehokom, ali to očito tako ide kad iz tebe progovara ego i politička ambicija".