Borzan: Nismo svi ravnopravni i nemamo jednaka prava u Europskoj uniji Foto: Krešimir Đurić

Borzan: Nismo svi ravnopravni i nemamo jednaka prava u Europskoj uniji

| 27.1.2018. u 12:53h | Objavljeno u Aktualno

Gradska organizacija SDP-a Varaždin jučer je krenula s prvom u nizu javnih tribina koja se održala u palači Herzer. Prva gošća bila je najaktivnija EU zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan (SDP). Na tribini naziva "Jesmo li ravnopravni građani EU" bilo je riječi o razlikama u kvaliteti hrane koju jedemo u odnosu na ostatak EU, o prijedlogu zabrane prodaje energetskih pića mladima, pravima hrvatskih potrošača na internetu kao i drugim zanimljivim aktualnostima.

- Od niza tema kojima se ja bavim uzela sam temu o ravnopravnosti građana u Europskoj uniji. Na žalost danas ima dosta primjera koji govore u prilog da nismo svi ravnopravni i da nemamo svi jednaka prava u EU, iako u svim našim pravnim aktima i dokumentima se jednakost i ravnopravnost spominje praktički u prvoj rečenici. Želim naglasiti ipak da EU nije problem već rješenje. Da nismo dio EU, nikada ne bismo imali ista prava kao Nijemac, Talijan ili Francuz - rekla je Borzan na tribini.

Tribina je bila otvorena za javnost, a građani su SDP-ovoj EU parlamentarki Biljani Borzan mogli postavljati i pitanja koja ih zanimaju.

DSC_7953.JPG