Bomark Pak ulaganjem od 30 milijuna kuna otvorio nova radna mjesta

| 1.6.2016. u 08:09h | Objavljeno u Aktualno

Predstavljanjem projekta simbolično je završena realizacija ulaganja u izgradnju i opremanje tvornice ludbreške tvrtke Bomark Pak.

Tvrtka Bomark Pak d.o.o. članica je Bomark grupe, a jučer je predstavljen EU projekt „Ulaganje u izgradnju i opremanje tvornice za proizvodnju papirnih cijevi“ vrijedan gotovo 30 milijuna kuna. Zahvaljujući tom projektu tvrtka je povećala svoje proizvodne kapacitete, nabavila nove strojeve te zaposlila nove ljude.

Provedba projekta je trajala 21 mjeseci, točnije od rujna 2014. godine. Ukupna vrijednost projekta je 29.938.313,00 HRK, a od toga je 11.201.294,30 financirano bespovratnim sredstvima Europske unije iz Strukturnih fondova i kohezijskog fonda u sklopu Programa 2007.-2013.

- Projekt doprinosi ispunjenju ciljeva kroz konkurentni proizvod, proširen asortiman proizvodnje, novi proizvodi proces usmjerena na potrošnju obnovljivih sirovina, dodatnim zapošljavanjem i edukacijom a inovativno je važan za cijelu regiju - pojasnio je direktor u Bomark Paku Stiven Toš.

Na predstavljanju projekta prisustvovao je i ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.

- Ludbreg je mali grad velikih pozitivnih gospodarskih priča, a jedna takva je zasigurno i Bomark. U gradu su nam važni interes i potrebe gospodarstvenika i gradska uprava je njima na usluzi 24 sata na dan. Samo razvojem gospodarstva možemo ići naprijed – izjavio je Bilić.

Inače, poduzeće Bomark Pak d.o.o. osnovano je 2006. godine i jedini je hrvatski proizvođač stretch folija. Konstantnim ulaganjem u razvoj u proizvodnji sada koriste najmodernije strojeve, najkvalitetnije proizvode, linije su potpuno automatizirane te je proizvod ekološki prihvatljiv. U procesu proizvodnje ne zagađuje se okoliš. Tvrtka Bomark Pak nastavlja s ulaganjem i rezultata tog ulaganja je i ovaj projekt „Ulaganje u izgradnju i opremanje tvornice za proizvodnju papirnih cijevi“ kojem je cilj osigurati kontinuiranu kvalitetu proizvoda što će se kroz konkurentnost odraziti na povećanje tržišnog udjela, odnosno povećanje plasmana proizvoda na tržišta Njemačke, Nizozemske i Austrije.

Navedeni ciljevi se namjeravaju postići izgradnjom proizvodno-skladišne hale površine 3000 m2, te opremanje iste najmodernijim strojevima za proizvodnju papirnih cijevi. Hala će biti smještena u Ludbregu. U sklopu projekta planirano je zapošljavanje 11 novih djelatnika i njihova edukacija, međutim u narednim godinama taj broj može i rasti. Sve to pomoći će da finalni proizvod, stretch folija, bude još konkurentniji na tržištu, a time će se omogućiti daljnji rast i napredak.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci