Beroš: "U varaždinskoj bolnici 11 ozlijeđenih, pet je u vrlo teškom stanju" Foto: Krešimir Đurić

Beroš: "U varaždinskoj bolnici 11 ozlijeđenih, pet je u vrlo teškom stanju"

IHR/Varaždinske vijesti | 6.8.2022. u 12:42h | Objavljeno u Aktualno

Ministar zdravstva Vili Beroš bio je u varaždinskoj bolnici gdje se upoznao sa stanjem pacijenata koji su trenutno smješteni u OB Varaždin te je na početku konferencije za novinare izrazio sućut obiteljima poginulih i poljskom narodu zbog stravične promente nesreće u kojoj je život izgubilo 12 osoba.

- Policija: uzroci stravične nesreće još se utvrđuju, svi stradali su poljski državljani

- FOTO Stravični prizori s mjesta nesreće u kojoj je život izgubilo 12 osoba

- Poljaci stradali na putu prema Međugorju, poginulo 12 osoba, više ih bori za život

- VOZAČI, OPREZ Zbog teške nesreće vozi se jednim trakom, kolona duga oko šest kilometara

- FOTO/VIDEO Užas na A4: smrtno stradalo najmanje 11 osoba, velik broj ozlijeđenih

- Reakcija žurnih službi bila je na visini i na tome im zahvaljujem. Prva dojava bila je ujutro u 5.35 minuta, a na lice mjesta je prvi došao tim hitne medicinske pomoći iz Novog Marofa, u 5.48 sati. Nakon toga je slijedilo postupanje 16 timova hitne medicinske pomoći, od kojih je 12 timova s područja Varaždinske županije, a ostali iz Čakovca i Zagreba. Ukupno je bilo ozlijeđeno 33 putnika, a 11 ih je poginulo na licu mjesta. U međuvremenu je u KB Zagreb preminula još jedna osoba, dakle, jedna više u odnosu na prve informacije. Imamo 19 teško ozlijeđenih bolesnika te 12 lakše ozlijeđenih. U OB Varaždin smješteno je 11 bolesnika, od kojih je pet sa teškim tjelesnim ozljedama i nalaze se na intenzivnoj njezi. Tu je i konzulica Republike Poljske koja stradalima pomaže u komunikaciji - rekao je ministar Beroš.

viber_slika_2022-08-06_12-32-29-374.jpg

U Županijskoj bolnici u Čakovcu smještene su dvije ozlijeđene putnice iz autobusa, koje su lakše ozlijeđene.

-  Na KB Rebro je smješteno šest bolesnika, nažalost jedna je preminula tijekom postupka, a kod jedne ženske osobe operacija još traje i trajat će još dugo jer se radi o višestrukim tjelesnim ozljedama i sa stanjem teške životne ugroze - rekao je ministar u Varaždinu.

U KB Sestre Milosrdnice nalazi se osam putnika, četvero je u jedinici intenzivnog liječenja, dok je dvoje baš sada u operacijskoj sali, a dvoje u postupku obrade.  

- U KB Dubrava imamo šest hospitaliziranih osoba, dvoje muškaraca i četiri ženske osobe i svi su nažalost teško ozlijeđeni. U tijeku su dvije operacije - rekao je Beroš.

Zdravstveni sustav je od jutros na nogama, a ministar se zahvalio svim ravnateljima koji su promtno prekinuli godišnji i došli na svoja radna mjesta i koji će se uključiti u operativne programe.

- Radimo sve što je moguće da bi zbrinuli sve ozlijeđene putnike. Tijekom dana obići ću sve bolnice u kojima se nalaze ozlijeđeni, a u 15 sati u Zagreb slijeće moj poljski kolega, pa ćemo se naći u jednoj od bolnica - najavio je ministar zdravlja.

viber_slika_2022-08-06_12-32-28-984.jpg

Na pitanje o kakvim se ozljedama radi, ministar Beroš je rekao kako u ovom trenutku ne može govoriti.

- Oni se zbinjavaju, kod nekih je u tijeku dijagnostička obrada i neke stvari se još ne znaju - rekao je.

Organiziran je informacijski centar u OB Varaždin za sve one koji trebaju informacije o putnicima iz autobusa.

- Postupamo kao i dosad jer od velike je važnosti da obitelji putnika, koji su bili u autobusu, dobiju informacije o zdravstvenom stanju svojih bližnjih, ali i onih koji su nažalost preminuli. Moram reći da su ovo podaci kojima sada raspolažemo, promjena može biti jer očevid je u tijeku - rekao je Beroš.

Označeno u
Galerija slika