B.M.V. U STEČAJU Radnice još jedne varaždinske propale proizvodnje obuće traže svoje otpremnine

| 22.4.2024. u 19:00h | Objavljeno u Aktualno

Osim tvrtke Lorenz Shoe Group, još je jedna obućarska proizvodnja u Varaždinu ugasila proizvodnju nakon čega je 150 radnica ostalo bez posla i svojih otpremnina.

Radnice tvrtke Lorenz Shoe Group, koja je nedavno ugasila svoju proizvodnju obuće u Varaždinu, čini se nisu jedine koje su u toj branši posljednjih mjeseci ostale bez posla, ali i bez isplaćenih potraživanja. Nakon teksta o zatvaranju tvrtke Lorenz Shoe Group, čije radnice nisu dobile plaću za veljaču niti otpremnine, redakciji Varaždinskih vijesti javila se radnica koja je slični scenarij, kaže, doživjela krajem prošle godine nakon više godina rada u varaždinskoj tvrtki B.M.V., a koja se također bavila proizvodnjom obuće. Tvrtka je otišla u stečaj, rekla nam je radnica, a radnicima nisu isplaćene plaće niti otpremnine, dok je dio mašina rasprodan.

Tvrtka B.M.V. registrirana je 1998. za obradu kože tj. proizvodnju obuće. Djelovala je u iznajmljenom prostoru unutar Varteksovog tvorničkog kompleksa na Zagrebačkoj ulici u Varaždinu. Prema riječima stečajnog upravitelja Anđelka Stankusa, sve su plaće isplaćene, zaključno s 30. rujnom prošle godine, ali radnici potražuju otpremnine, njih oko 150. Stečaj nad B.M.V.-om pokrenut je krajem veljače ove godine te je za 20. svibanj zakazano ispitno i izvještajno ročište.

Kako ukazuje stečajni upravitelj, bivši radnici varaždinskog B.M.V. će u roku od 30 dana nakon zakazanog ročišta u svibnju, svoja potraživanja moći prijaviti Agenciji za osiguranje radničkih tražbina u Zagrebu. Također ističe da je važno da mu se svi radnici jave do kraja travnja kako bi potpisali prijavu za ročište.