Avar upitao "sljednike komunističke partije" SDP i Budimo grad: Gdje su albumi do '90. godine?

| 13.12.2021. u 11:35h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Nakon što je Ivan Obadić iz platforme Budimo grad na aktualnom satu 7. sjednice Gradskog vijeća naglasio da nije zadovoljan odgovorom Grada Varaždina oko evidencije protokolarnih darova tijekom proteklog 20-godišnjeg perioda, tj. nema evidencije, a i upitno je koliko je darova i dalje u posjedu Grada Varaždina, istaknuo primjer obrednog tepiha s posjeta Grada Varaždina Kazahstanu iz 2007. godine za što je donio i primjer fotografije na kojoj Ivan Čehok osobno prihvaća taj poklon. Predstavnik NL Ivana Čehoka, Zlatan Avar je ponudio svoj odgovor na upit Ivana Obadića.

- Osvrnut ću se na nekoliko laži s Gradskog vijeća. Obadić je spomenuo da tamo postoji protokolarni poklon, nekakav obredni tepih iz ne znam koje godine, i traži da se traže predmeti koji su bili protokolarni pokloni. Ja bih mogao pitati sljednike komunističke partije, a to su SDP i Budimo grad, gdje su foto albumi svih gradonačelnika i vodećih kadrova grada do '90. godine, ali pustimo to sad. Obadić, Marković i Bosilj, to su vam trećerazredni pozeri koji se prave da poznaju umjetnost i kulturu, a ne vide na ulazu u gradonačelnikov ured dvije grafike s posjeta u Dresden. Lažu da nisu našli nijedan protokolarni poklon u vijećnici - objasnio je Avar.

Osvrnuo se također na proračun Grada za 2022. godinu koji je prošao na prošloj sjednici.

- U ovom proračunu, postoje stavke iz prošlog proračuna za kojeg je SDP vikao da nikad neće podržati. Obveznice kao izvor financiranja, kao dio Integralne nagodbe, oni su sada uredno kao i Budimo grad koji je ležao na cesti protiv, za to glasao bez ijedne riječi. To je farsa - rekao je Avar i ustvrdio da je HDZ samo tražio alibi da podrži proračun na glasanju na prošloj sjednici.

- To nisam očekivao, oni će morati s tom odlukom živjeti - rekao je Avar.

Označeno u