Antolić Vupora: "Habek ne govori istinu, neka vrati saborski mandat!" Foto: Arhiva Varaždinske vijesti

Antolić Vupora: "Habek ne govori istinu, neka vrati saborski mandat!"

V.M./Varaždinske vijesti | 17.10.2018. u 11:01h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Nakon što je saborski zastupnik i sada bivši SDP-ovac Mario Habek objavio kako izlazi iz stranke, priopćenjem je ragirala predsjednica ŽO SDP-a Varaždinske županije Barbara Antolić Vupora.

- Izražavamo žaljenje što je stranku napustio jedini saborski zastupnik SDP-aa iz Varaždinske županije. Nažalost, Mario Habek ne govori istinu kad spominje da je protiv njega pokrenut postupak isključenja i to mu je loš alibi za njegove političke ambicije - poručila je Antolić Vupora-

Dodala je kako je Habek trebao javnosti jasno reći svoje razloge istupanja iz SDP-a.

- A ne svojim istupom pokušati napraviti razdor u našoj stranci. Njegovi razlozi napuštanja SDP-a tim su apsurdniji što je stranka konačno konsolidirana pod novim vodstvom i na terenu stvaramo nove organizacije. Vodstvo SDP-a Varaždinske županije svakodnevno je u kontaktu s našim lokalnim čelnicima: Željkom Posavcem, Mariom Klapšom, Hrvojem Kovačem, Marijom Milakom i zajedno dogovaramo stranačke politike i akcije. Posebno je dobra suradnja s klubom zastupnika u Županijskoj skupštini koji djeluje samostalno i bez pritisaka i nije podložan pritiscima nijedne političke opcije - poručila je Antolić Vupora.

Pozvala je Habeka da stranci vrati mandat u Hrvatskom saboru.

- Stoga pozivamo kolegu Habeka da vrati mandat stranci, našoj županijskoj organizaciji kako bi u Saboru imali predstavnika koji je, podsjećamo, izabran isključivo glasovima SDP-ovih birača. Na našoj listi 2016. bila je i naša zamjenica gradonačelnika Ludbrega Renata Potočnik koja sad ima pravo ući u Sabor umjesto Habeka. Naša je organizacija, naime, i za vrijeme koalicijske vlade bila zapostavljena u odnosu na kolege iz drugih hrvatskih pokrajina pa je red da se mandat vrati onima kojima i pripada. Kolega Habek ovim je postupkom očito napravio što je najbolje za njega, a ne za stranku i ne odobravamo način na koji je izrazio svoje navodno nezadovoljstvo aktualnim političkim vodstvom SDP-a. Ljudi iz Varaždinske županije poklonili su glas SDP-ovoj listi da se bori protiv vlasti kakvu danas imamo, a ne da pridržava ljestve HDZ-u i njegovim satelitima - zaključila je predsjednica ŽO SDP-a.