A u nadzorni odbor Tehnološkog parka Varaždin ulazi…

| 7.10.2021. u 20:06h | Objavljeno u Aktualno

I varaždinski Tehnološki park, jedna od zacijelo najuspješnijih inkubatora start-up-ova  u zemlji, dobiva nove članove nadzornog tijela, kao i niz drugih gradskih poduzeća i institucija nakon lokalnih izbora koji su u Varaždinu doveli do smjene vlasti.

U vladajućoj koaliciji često naglašavaju iskorak u odnosu na prethodno razdoblje kod izbora članova nadzornih tijela i direktora. Najglasniji pri tome su u platformi Budimo grad iz koje su nedavno poručili da se na čelnim funkcija „nakon svakih izbora izmjenjuju stranački uhljebi“, a onda i sugerira kako se dolazi do kvalitetnog kadra: objavama na raznim društvenim mrežama i tome slično.

No, jedno su riječi, a drugo su djela.

Zoran je primjer "iskoraka" upravo nadzorni odbor Tehnološkog parka Varaždin, čiji su osnivači Grad Varaždin, FOI i Sveučilište Sjever. Dok potonja dva imaju po jednog predstavnika u nadzornom odboru, Grad Varaždin ima dva, a peti član je predstavnik zaposlenika. Dosada su gradski predstavnici bili Mario Lešina i  Alen Kišić, ali oni odlaze.

A tko umjesto njih dolazi?

Ivan Novak i Tea Topolovec! Dok je prvi poznati informatički stručnjak koji može svoji iskustvom nesumnjivo pripomoći daljnjem razvoju Tehnološkog parka, kakvog je sreća i čast imati, druga predstavnica Grada Varaždina u NO TPV bit će odvjetnica u OD Petrić!

Treba li objašnjavati zašto baš iz tog društva? Dok se, dakle, galami protiv stranačkih uhljeba, istaknuti članovi platforme Budimo grad lijepo delegiraju na javne funkcije - svoje zaposlenike! Jasno, gleda li se formalno, Budimo grad nije stranka pa tko može reći da se radi o stranačkom uhljebljivanju?

No je li to iskorak na bolje?

Kaj god!