Mjesni odbor Poljana Biškupečka: Zašto se sa javnošću komunicira da Čistoća i uprava ništa nisu radili?

| 30.6.2021. u 08:22h | Objavljeno u Aktualno

Izgleda da se polemika oko smeća u Poljani Biškupečkoj ne smiruje, s obzirom da predstavnici Mjesnog odbora Poljana Biškupečka te Ivan Čehok i dalje inzistiraju na odgovornost aktualne gradske vlasti i Nevena Bosilja oko problema koji je nastao na pretovarnoj stanici u Poljani Biškupečkoj, dok je gradonačelnik Bosilj posljednjih dana prozivao Čistoću za njihovu ulogu oko ovog problema. Prenosimo objavu Mjesnog odbora na Facebooku u cijelosti:

"Danas se ne vraćamo u prošlost, ovo je stavrnost. Jučer je viša inspektorica za zaštitu okoliša bila na pretovarnoj stanici u Poljani Biškupečkoj i ono što je zatekla sigurno ju nije obradovalo a isto tako ni nas. Citiram rješenje koje u prilogu i prilažem a osim rješenja i vrlo bitan dokument koji dokazuje da je Čistoća tražila dodatne kapacitete nakon što joj se Piškornica sanacijsko odlagalište nije htjelo javiti na natječaj, a sve ostale načine da se uspostavi komunikacija ignorirala.
„ Trgovačko društvo Čistoća nije izvršilo mjeru izrečenu u Zapisniku od 16.06.2021…….Na dan 28.lipnja 2021, godine na spomenutoj lokaciji nalazi se 625,117 t otpada KBO 20 03 01 (miješani komunalni otpad) a dozvolom je određena količina od 10 t…..4 pošiljke miješanog komunalnog otpada u ukupnoj količini od 98.680 kg predane su pravnoj osobi KOMUNALAC DAVOR d.o.o……..to je protivno Planu gospodarenju otpadom Republike Hrvatske za razdoblje 2017-2022…………u kojem je za Varaždinsku županiju određen odlagalište „Jerovec“, sanirano odlagalište neopasnog otpada u gradu Ivancu koje će zaprimati otpad do otvaranja Centra za gospodarenje otpadom, odnosno do iskorištenja kapaciteta toga odlagališta……"
Sve ovo možete pročitati iz priloženog Zapisnika, a također i dogovor gradonačelnika Ivanca od 19.ožujka 2021. u kojem obaviještava Čistoću da Jerovec neća primiti MKO.
Zašto se sa javnošću komunicira da Čistoća i uprava ništa nisu radili, kome je u interesu izvrgavati istinu, procijenite sami.
Nama je svima u interesu da se MKO makne s pretovarne stanice u Poljani Biškupečkoj i da se naš MO ne zaobilazi u komunikaciji rješavanja problema i upravo stoga vas obaviještavamo o problemu i uvijek prilažemo mjerodavne dokumente koji potvrđuju stvarnu situaciju a ne priče „ čula, rekla, kazala“
Sramotno je što se i dalje vozi i što problemu očito nema naznake kraja…..i nakon dogovoreno roka od 2 tjedna pomaka nema.
Iskreno….. zar je Truman nakon smrti predsjednika Roosvelta kad je postao predsjednikom SAD-a trebao reći svom narodu…Čekajte 100 dana, nisam ja ušao u rat, za sve je kriva bivša vlast ili je krenuo raditi od prvog sata svog predsjedničkog mandata.
Ponavljamo, mi smo spremni sa svima razgovarati jer se to tiče našeg MO ,zdravlja naših žitelja i ako zakonom mora biti pretovarna stanica, neka bude pretovarna, a ne skladišna stanica ili nedaj Bože, deponija."

Oko svega se još jednom javio i bivši gradonačelnik Ivan Čehok na svom Facebooku:

"Sve jasno kao i svaka istina. I sada se pokazuje da najviše pameti, takta i razboritosti imaju obitelj Puškadija i mještani Poljane. Na žalost, Bosilj se u puna TRI TJEDNA tamo nije pojavio pred građanima, došao je jednom kratko na inzistiranje Franje Puškadije, obećao sve ukloniti u dva tjedna i otišao na ljetovanje. Hoće li i dalje biti kriv Čehok, koji već tri tjedna nema veze s ovime??? Ovo je ljudi sramota! Ako je inspekcija utvrdila 625 tona prije nekoliko dana, danas je već preko 700 tona!!!!!!"

Zapisnik Poljana Biskupecka 28.6.2021 by Varazdinske vijesti on Scribd