Inspekcija u Poljani - ako se ne nađe druga lokacija, otpad u MBO ili Saubermacheru!?

| 21.6.2021. u 15:01h | Objavljeno u Aktualno

Hoće li se i kuda uspjeti maknuti nepropisno odloženi komunalni otpad u Poljani Biškupečkoj, odnosno nastaviti odvoziti komunalni otpad koji Čistoća svakodnevno prikuplja u Varaždinu i Varaždinskim Toplicama, kao i u općina Beretinec, Cestica, Gornji Kneginec, Petrijanec, Sračinec, Vinica, Vidovec, Jalžabet, Sv. Ilija, Sveti Đurđ, Mali Bukovec i Veliki Bukovec? Ili će kante i kontejneri za otpad ostati puni na njihovim ulicama, i to baš u vrijeme najvećih ovogodišnjih vrućina? Unatoč optimističkim izjavama, ne samo da nema odgovora na ova pitanja, nego su još dodatno dobila na svojoj težini rješenjem, koje je prošlog petka izdala viša inspektorica zaštite okoliša Miljenka Kliček, odredivši rok od sedam dana za uklanjanje nepravilnosti na području pretovarne stanice u Poljani Biškupečkoj i usklađenje njezinog rada s dozvolom za gospodarenje otpadom.

-To znači da u roku od sedam dana mora se maknuti komunalni otpad, koji je se gomila na pretovarnoj stanici od ovog mjeseca, budući da je tu pretovarna stanica samo za pretovar smeća, a ne i skladištenje, odnosno odlaganje, ukazao nam je Franjo Puškadija, predsjednik VMO Poljana Biškupečka, koji je prijavio Čistoću jer je vidio da se otpad proteklih tjedna nastavio dovoziti i odlagati na područje pretovarne stanice, iako je početkom prošlog tjedna s varaždinskim gradonačelnikom Nevenom Bosiljem dogovorio da će se taj problem riješiti u roku od dva tjedna.

Više o ovoj temi čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci