Varaždin u Rijeci bez Zelenike, Postonjskog i Drožđeka, a Šafarić ističe: Mislim da nas respektiraju, veselim se tom susretu Foto: Dražen Novosel

Varaždin u Rijeci bez Zelenike, Postonjskog i Drožđeka, a Šafarić ističe: Mislim da nas respektiraju, veselim se tom susretu

| 1.3.2024. u 12:05h | Objavljeno u Sport

Od sutra do ponedjeljka igrat će se utakmice 25. kola SuperSport HNL, a momčad Varaždina gostovat će u nedjelju na Rujevici, gdje će igrati protiv lidera prvenstva, sastava Rijeke.

 Zbog trećeg žutog kartona, koji im je pokazan u prošlom prvenstvenom susretu s Hajdukom,u nedjeljnom susretu neće biti Zelenike,Postonjskog i Drožđeka.

 - Rijeka je još jedna u nizu zahtjevnih utakmica, ali, kao što smo rekli, nismo opterećeni ničime, uživamo. Na treninzima se radi maksimalno dobro, igrači su zaista odlični na svim treninzima, pokušavamo spravljati neke situacije, a teško je i držati kontinuitet dobrih igara kao što su bile na susretu s Dinamom u gostima i Hajdukom kod kuće. Dođe do malog pada, sada će nas i malo nedostajati, ali imamo širinu i svi koji će dobiti priliku spremni su i idemo odigrati još jednu dobru utakmicu - rekao je uvodno na današnjem redovitom susretu s novinarima u klubu trener i sportski direktor Varaždina Nikola Šafarić.

 - Skoro cijelu polusezonu svi su zdravi, bilo je sitnih problemčića, ali ništa ozbiljno, tako da možemo i s te strane biti zadovoljni. Oni koji će dobiti minutažu su spremni, dosta njih je i čekalo priliku, sada će je dobiti i na njima je da je iskoriste. Pokušavamo dobiti mlade igrače za sljedeću sezonu, vidjet ćemo, osobno se veselim tom susretu - rekao je Šafarić.

 Kao i Varaždin i Rijeka je ovog tjedna odradila susret četvrtfinala Kupa i pobjedom od 1:0 u gostima kod Rudeša plasirala se u polufinale.

 - Rijeka se mučila protiv Rudeša, postigli su gol iz slobodnog udarca i na kraju su prošli, a to je, prema riječima njihovog trenera, bilo jedino što ih je zanimalo. Imaju širinu, kvalitetu, jako dobro izgledaju, kod kuće su protiv svakog favoriti, ali mislim da nas respektiraju jer smo u zadnje vrijeme kod njih pružili dobre igre i postigli dobre rezultate. Pokušat ćemo isto ponoviti u nedjelju - naglasio je Šafarić

 Utakmica protiv Rudeša sigurno nije mjerilo mogućnosti Rijeke, već ogled s Lokomotivom, koju su izdominirali i pobijedili sa 4:0 na svom terenu. Rijeka je potpuno drugačija na svom terenu,

 - I protiv Dinama su izgubili nespretno u posljednjim trenucima, a mogli su, bez problema, odigrati neriješeno. Imaju veliku koncentraciju kvalitete, nisu slučajno prvi, jedan su od favorita za osvajanje prvenstva i nitko je ne smije otpisivati. Čeka nas jako zahtjevna utakmica. Dobro ćemo ih analizirati i pokušat ćemo ih limitirati koliko će to biti moguće. Na nama je da rastemo iz dana u dan, iz mjeseca u mjesec i da se isprofiliramo kao ekipa i da rastu pojedinci koji će dobiti priliku. Treba malo strpljenja, ali generalno sam zadovoljan našom ekipom kako izgledamo. Imali smo malih problema tijekom zimskih priprema, ali znali smo da ćemo rasti iz utakmice u utakmicu i to se dešava - rekao je Šafarić.

 Ima li umora među igračima?

 - Baš smo o tome jučer razgovarali i pogledali igrače u kakvom su stanju. Neke, koji su bili malo umorniji, smo odmorili, ostali su jako motivirani, jako dobro rade, ozračje je dobro i sve je u redu - rekao je Šafarić.

 Budući da u momčadi neće biti Zelenike, Postonjskog i Drožđeka, hoće li biti kakvih promjena u načinu igre?

 - Pokušat ćemo igrati svoju igru, a hoćemo li se uspjeti nametnuti 15 minuta, pola sata ili duži period vidjet ćemo. Morat ćemo neke stvari malo promijeniti, ali to je i bit cijele priče da se znamo braniti kada se trebamo braniti i da znamo procijeniti kada trebamo napasti i da dobro napadamo i tako kao ekipa moramo sazrijevati. Što više različitijih utakmica možemo dobiti puno više stvari do kraja sezone i za narednu sezonu - naglasio je Šafarić.

 Zadnji vezni igrač Varaždina Karlo Lusavec (20), "proizvod" klupske škole nogometa, povratkom s posudbe u Dugopolju dobio je priliku pod vodstvom trenera Šafarića i iskoristio je na najbolji mogući način.

 - Hvala treneru i svima u klubu na pruženoj prilici. Puno sam radio i čekao šansu, a na meni je da na terenu vratim ukazano povjerenje. Igranje u Dugopolju dobro mi je došlo jer je Prva liga fizička jača od najelitnijeg ranga, ima manje prostora i koristilo mi je igranje na posudbi - rekao je Lusavec.

 Bit će u konkurenciji za nedjeljni susret na Rujevici.

 - Čeka nas teška utakmica, Rijeka je kvalitetna momčad,koja igra lijep nogomet imaju dosta kvalitetnih igrača koji mogu napraviti razliku na terenu tijekom utakmice, ali ne bojimo se imamo kvalitete što smo pokazali u prošlim utakmicama i ako ćemo ponoviti pristup i igru iz prošlih utakmica možemo doći do pozitivnog rezultata - zaključio je Lusavec.

 Varaždin je jedan od šest klubova koji su potpisali zajedničko priopćenje vezano uz aktualno stanje u hrvatskom nogometu. Kako trener i sportski direktor Nikola Šafarić komentira najnovija događanja u hrvatskom nogometu?

 - Teško je to komentirati, svi smo sportski djelatnici i kada se nešto takvo događa nikome nije lako. Uvijek sam govorio da je na nama da ispravljamo greške s terena, suci i sudačka organizacija imaju jako zahtjevan posao i moraju se baviti sa sobom i svatko neka odrađuje svoj dio posla i to je to. Nije nikome lako, ali kao ekipa moramo biti fokusirani na sebe i to je ono što mi trebamo odrađivati - rekao je Šafarić.