Šafarić: Osijek je drugačija momčad u odnosu na prošlu sezonu, slična nama po oscilacijama Foto: Dražen Novosel

Šafarić: Osijek je drugačija momčad u odnosu na prošlu sezonu, slična nama po oscilacijama

| 13.3.2024. u 11:48h | Objavljeno u Sport

Nakon neriješenog rezultata u nadmetanju s Istrom 1961, nogometaše Varaždina u petak u 17 sati, u sklopu 27. kola SuperSport HNL, očekuje nadmetanje na Pampas Areni protiv sastava Osijeka.

- Sve je manje više u redu što se tiče igračkog kadra. Bili su neki problemi nakon utakmice s Istrom 1961, ali sada je sve je dobro i svi će do utakmice biti spremni - izvijestio je trener i sportski direktor Varaždina Nikola Šafarić na današnjem redovitom susretu s novinarima u klubu.

- Osijek je ekipa slična nama po oscilacijama. Imaju odlične prezentacije i onda im se dogode padovi u igri i teško mi je prognozirati kakvi će biti u petak, kao i mi, međutim, dok imaju dobre faze igre onda su strašno dobra ekipa. To su pokazali protiv Dinama, gdje su utakmicu trebali lagano dobiti, a na kraju su odigrali neriješeno. Po tim, nekim detaljima slični su nama - rekao je Šafarić.

Posljednje nadmetanje Varaždina i Osijeka, odigrano na Gradskom stadionu u Varaždinu, završilo je bez pobjednika 2:2. Varaždin je u tom susretu bio bolji suparnik i bio je bliži pobjedi, a gosti su izjednačujući pogodak postigli u sudačkoj nadoknadi vremena.

- Kao treneri respektiramo jedni druge, kolega Zekić i ja znamo se praktički u dušu i znamo što očekivati jedan od drugoga. Imat će, kao i mi, dosta promjena u momčadi u odnosu na posljednji susret i trebat će biti kvalitetna reakcija na sve zahtjeve - naglasio je Šafarić.

Od svih momčadi koje se bore za vrh i europske pozicije dosadašnje su međusobne utakmice pokazale da Osijek nekako najviše leži varaždinskoj momčadi.

- Po stilu igre odgovaramo jedni drugima i bit će neizvjesno. Protiv Dinama su bili na visokoj razini, imali su jako dobar ulazak u utakmicu protiv Rijeke i onda im se dogodila crna rupa u igri i u kratkom vremenu su primili dva gola, nakon čega je bila drugačija utakmica. Imaju glavu i rep, Osijek je drugačija momčad u odnosu na prošlu sezonu i čeka nas jedna zanimljiva utakmica - naglasio je Šafarić.

Oliver Zelenika ove je sezone, zbog žutih kartona, propustio nedavno nadmetanja na Rujevici s Rijekom, a bit će u kadru za nadmetanje u petak.

- Osijek će nas dočekati u drugačijem sastavu nego što je bio u nadmetanju s Rijekom i vjerojatno u boljem izdanju. Vraća im se Mierez, što je najveća promjena, a novi stadion im je veliki poticaj u domaćim utakmica ove sezone, što su pokazali susret s ekipama koje su bodovno iznad njih. Očekuje nas teška utakmica, a idemo po pozitivan rezultat - rekao je Zelenika.

Pokušat će Osijek u petak isprati gorak okus nakon poraza na Rujevici i s novim bodovima ostati u utrci za europske pozicije.

- Oni pripadaju vrhu tablice i mjestima koje vode u Europu,osim Miereza imaju i mlade kvalitetne igrače, no trebamo se bazirati na nas, imamo igrače koje se mogu obraniti i ugroziti suparnički gol. Nemamo problem da smo strogo domaćinska ili strogo gostujuća ekipa, igramo podjednako i u gostima i kod kuće, a na tom prekrasnom stadionu bit će nam gušt igrati - rekao je Zelenika.

Osvrnuo se na posljednje nadmetanje s Osijekom u Varaždinu.

- Dosta smo bodova prosuli nakon vodstva, dok smo prošle sezone dosta stizali rezultat. Ove sezone sreća nam je malo okrenula leđa, ali kada se sve zbroji, s obzirom na kadar kojeg imamo, a u kojem je dosta mladih igrača, pri čemu dosta njih prvi puta igra prvu ligu, onda je sve to sasvim normalno i moramo ispeglati da je što manje takvih trenutaka. Odigrali smo 12 utakmica neriješeno, ali to je cijena odrastanja, dogodit će se situacije kada će se to okrenuti. Trebamo strpljivo raditi i ispravljati svoje greške, da što prije završavamo utakmice i iskoristimo trenutak pa da odemo na poluvrijeme s većom razlikom, a ne da primimo gol, kao što je to bilo na susretu s Istrom 1961 - zaključio je Zelenika.

Utakmicu u Osijeku sudit će Mateo Erceg iz Benkova, a pomagat će mu Hrvoje Radić iz Splita i Željko Bučar iz Duge Rese. VAR sudac bit će Duje Strukan iz Splita, a pomagat će mu Bojan Zobenica iz Velike Gorice.

Nakon Osijeka slijedi četvrti, posljednji krug prvenstva. Kakvu poziciju Varaždina na kraju prvenstva priželjkuje trener i sportski direktor?

- Ako gledamo utakmice s Istrom 1961 i Slaven Belupom individualne greške su nas koštale bodova koji su nas mogli bolje pozicionirati na tablici. Detalji će do posljednjeg kola odlučivati na kojoj ćemo poziciji završiti prvenstvo. Normalno je da smo ambiciozni i dat ćemo sve od sebe da zauzmemo što je moguće bolju poziciju, četvrto, peto mjesto, ali kao što je i Zelenika spomenuo u sastavu je dosta mladih igrača bit će oscilacija, a kada sazru ,najveći plus će nam biti da dobijemo tri četiri mlada igrača za sljedeću sezonu, što je puno važnije nego hoćemo li biti šesti ili sedmi- naglasio je Šafarić.

Dodao je da klub trenutačno ima osam reprezentativaca, a pozive su u nacionalne selekcije dobili Mamić, Lesjak, Belcar, Lusavec, Škaričić, Mitrovski i Vukčević, dok je Lamime Ba nedavno s Mauretanijom bio na Afričkom kupu nacija.