NK SLOBODA Trenerski sastav škole nogometa za 2. NL Središte Sjever

Varaždinske vijesti | 9.8.2023. u 16:55h | Objavljeno u Sport

Nakon prošlogodišnje turbulentne sezone u varaždinskom Nogometnom klubu Sloboda, kako za seniore tako i za školu nogometa, koja zbog velikog odljeva igrača uslijed promjena u trenerskom kadru nije uspjela zadržati konkurentnost u 1. NL, ove je sezone učinjen veliki pomak.

Detektirani su glavni nedostaci u trenažnom procesu i angažirani stručni, školovani i licencirani treneri.

Prvenstveno se to odnosi na potrebu za kondicijskim trenerom koji će s mladim igračima raditi na usavršavanju motoričkih sposobnosti, poboljšanju funkcionalnih sposobnosti, optimizaciji morfoloških karakteristika i kontroli i poboljšanju zdravstvenog statusa. Za tu zadaću bit će zadužen viši sportski trener i BICOM terapeut, Dalibor Kišić.

Ponovno okupljenoj juniorskoj momčadi pridružit će se bivši voditelj ŠN Novi Marof, Matija Mešnjak. Na kadetskom uzrastu ostao je bivši igrač Varaždina, Sedana, Istre, Zadra i brojnih drugih prvoligaških klubova, Igor Prahić.

Pionirsku momčad vodit će prvotimac Slobode, Robert Pakšec. Mlađe pionire nastavlja voditi Saša Pokos, koji je od ljeta prošle godine ujedno i voditelj škole nogometa.

Početnicima i pretpočetnicima pridružio se Marin Pomper koji nam dolazi iz vjerojatno najbolje nogometne akademije za uzraste do 10 godina na ovim prostorima, partnerske NA Lumen.

Osim natjecateljskih grupa u klubu imaju i dvije grupe u kojima treniraju djeca koja su tek započela svoj nogometni put ili nisu dio natjecateljskih momčadi, a njih će voditi legenda Slobode, Miroslav Bradaška i još jedan prvotimac, Matija Kovačević. Za trening vratara zadužen je Davor Marčetić.

Iz kluba ponosno ističu kako trenutno imaju gotovo 150 polaznika škole nogometa, što je za 40 polaznika više nego u istom razdoblju prošle godine.

Uz to treba naglasiti kako nakon dugo vremena imaju upisanu i jednu djevojčicu, a pridružila su im se i dva mlada ukrajinska igrača.