FOTO Elitna liga: Derbi Nedeljanca i Bednje ostao bez pobjednika, Bednja vodila 2:0 Foto: Martin Novosel

FOTO Elitna liga: Derbi Nedeljanca i Bednje ostao bez pobjednika, Bednja vodila 2:0

| 27.8.2023. u 21:04h | Objavljeno u Sport

Iako nijedna momčad nije izgubila, obje imaju za čim žaliti u današnjem remiju 2. kola Elitne lige između Nedeljanca i Bednje, iako gost iz Beletinca ima sigurno nešto više za čim mogu žaliti s obzirom da su imali 2:0 prednost te su mogli susret riješiti već u prvom poluvremenu. Bednja je povela već u 6. minuti pogotkom Ante Kuljija, dok je na 2:0 prednost povisio Richard Rodrigues de Paula u 34. minuti, bilo je još prigoda za zgoditak tijekom prvog poluvremena za Bednju, ali je umjesto povećanja prednosti, Nedeljanec smanjio na 2:1 golom Josipa Šestaka u 40. minuti te se na odmor otišlo 2:1 prednošću Bednje. U drugom poluvremenu, Nedeljanec je izjednačio rezultat n 2:2 golom Ivana Sirovca u 55. minuti, a nakon toga je Nedeljanec imao blagu inicijativu, ali obje momčadi više nisu tresle mreže protivniku te je 2:2 bio i konačni rezultat susreta. Ivan Horvatić je u 88. minuti za Bednju na klupi za pričuve dobio crveni karton zbog psovanja i vrijeđanja pomoćnog suca.

Polet (T) je na domaćem terenu bio uvjerljiv protiv Budućnosti i slavio je sa 4:0. Golove za domaćina su redom zabili Luka Vađunec u 14. minuti, Antonio Merkaš u 23. minuti, Renato Sakač u 41. minuti te David Pofuk u 52. minuti susreta. 

Najviše golova u ovom kolu smo mogli vidjeti u susretu Mladosti (M) i Razvitka, u kojem je domaća Mladost (M) sa 5:2 svladala Razvitak. Razvitak je poveo u 22. minuti autogolom Srećka Šumečkog, a domaćin je pogotcima Borne Ptičeka u 35. minuti, Marka Kovačića u 38. minuti te Jurice Prašnjaka u 44. minuti preokrenuo rezultat na 3:1, gosti su smanjili na 3:2 pogotkom Antonija Marčeca u 69. minuti, ali je domaćin novim golovima Marka Kovačića u 74. minuti te Jurice Prašnjaka u 83. minuti povećao na 5:2 što je bio i konačni rezultat susreta.

Novi Marof je na domaćem terenu slavio protiv Ivančice sa 2:0, oba pogotka je zabio Mislav Sakač u 17. i 45+2 minuti susreta. Domaćin je u 65. minuti ostao bez igrača Luke Hrebaka zbog dva žuta kartona, prvog je zaradio u 47. minuti zbog preoštrog starta i drugog u 65. minuti zbog istog razloga.

Polet (C) je na domaćem terenu poražen, a bolja je s rezultatom 2:1 bila Dubravka-Zagorac. Dubravka-Z. je povela golovima Nikole Bubnjarića u 31. minuti te Luke Kaniškog u 38. minuti, dok je domaćin samo uspio smanjiti rezultat na 2:1 prednost gostiju pogotkom Alena Vorija u 45. minuti susreta.