Bivši kapetan Ivančice uspio na probi i postao igrač varaždinskog nogometnog drugoligaša Foto: Dražen Novosel

Bivši kapetan Ivančice uspio na probi i postao igrač varaždinskog nogometnog drugoligaša

| 4.2.2022. u 12:58h | Objavljeno u Sport

Nakon što je zadovoljio kriterije trenera momčadi Marija Kovačevića dosadašnji kapetan Ivančice Tomislav Jagić potpisao je ugovor s Nogometnim klubom Varaždin do 31. svibnja 2023. godine.

Kovačević je Jagića priključio zimskim pripremama momčadi za proljetni dio sezone, vjerujući da u njemu ima potencijala za igranje u višem rangu natjecanja, a što je Jagić na treninzima i prijateljskim utakmicama i dokazao.

Za Jagića je potpisivanje ugovora s Varaždinom ispunjenje dječačkog sna.

- Cijeli život sam u nogometu i naravno da sam čekao priliku da se dokažem u višem rangu natjecanja. Potajno sam se nadao da ću dobiti šansu da dođem na probu u Varaždin. Tri tjedna prije početka priprema trener Kovačević me nazvao i pitao da li bi se htio priključiti pripremama. Kada dođe takav poziv nema potrebe puno razmišljati i odmah sam mu odgovorio da sam spreman priključiti se pripremama - rekao je Jagić u nedavnom razgovoru za naš tjednik.

Nogometom se počeo baviti kao petogodišnjak s bratom blizancem u rodnoj Lepoglavi. U drugom razredu osnovne škole priključio se nekadašnjem prvoligašu Varteksu, gdje je prošao nogometnu školu i zadržao se do juniorskog uzrasta.

Zbog preseljenja u ivanečku školu i nemogućnosti dolaska na poslijepodnevne treninge iz Varteksa je otišao u Ivančicu, koja je tada bila u Prvoj županijskoj ligi i s njom je napredovao do Četvrte lige.

Nedavno je izabran za najboljeg sportaša Grada Ivanca za 2021. godinu, a tu je laskavu titulu već jednom ponio i to 2017. godine.