Održan malonogometni turnir "Tri hrvatska viteza" posvećen poginulim braniteljima iz Cvetlina

Općina Bednja/vv | 31.7.2023. u 11:56h | Objavljeno u Sport

Načelnik Poljak: Sport nas je opet ujedinio, uz sjećanje na naše poginule vitezove

Udruga za šport i rekreaciju Cvetlin organizirala je 26. malonogometni turnir "Tri hrvatska viteza" koji se održavao u petak i subotu, 28. i 29. srpnja.

Memorijalni turnir u malom nogometu posvećen je hrabrim poginulim braniteljima iz Cvetlina - Ivanu Čižiću, Slavku Smiljanu i Kreši Šmintiću, koji su položili svoje živote u obrani domovine.

cvetlin_turnir_18.jpg

cvetlin_turnir_19.jpg

Turnir je okupio ukupno 17 ekipa u pet skupina. Petak je bio rezerviran za odigravanje skupina, kako bi se utvrdilo tko će proći u finale i boriti se za naslov pobjednika, a u subotu su igrane uzbudljive utakmice završne skupine.

Prvo mjesto na turniru osvojila je ekipa UŠR Višnjica, drugo Cevni sistemi Knez, treća je bila UŠR Cvetlin, a četvrta ekipa IKIAG.

cvetlin_turnir_8.jpg

cvetlin_turnir_13.jpg

Proglašeni su i najbolji pojedinci, pa je tako najbolji strijelac turnira Bojan Herceg, najbolji igrač Rok Šnofl, a najboljim je golmanom proglašen Marko Topolovec.

cvetlin_turnir_2.jpg

cvetlin_turnir_9.jpg

cvetlin_turnir_10.jpg

Načelnik Općine Bednja Damir Poljak istaknuo je važnost održavanja događaja poput turnira "Tri hrvatska viteza" te naglasio značaj sporta i zajedništva.

- Sport ima moć ujedinjavanja ljudi, a ovaj turnir je prigoda da se okupimo i odamo počast našim vitezovima koji su dali ono najvrijednije, svoje živote za našu slobodu. Zadovoljan sam što se i ovoga puta okupilo mnogo sudionika i što je sve prošlo u fer i korektnoj borbi. Čestitke najuspješnijima, ali i zahvala svima koji su sudjelovali, uz poruku da nam dođu i iduće godine - rekao je Poljak.

cvetlin_turnir_14.jpg

cvetlin_turnir_15.jpg

cvetlin_turnir_16.jpg

Uz sportski duh i natjecateljski ugođaj, ovaj turnir ima posebno emocionalno značenje jer se održava u čast hrabrih branitelja koji su dali najveću žrtvu za slobodu domovine. Upravo stoga, uoči samih sportskih događanja, služena je sveta misa za poginule branitelje, nakon čega su položeni vijenci, kako bi se dostojanstveno prisjetili junaka.

Nakon turnira, sudionike i publiku zabavljali su Zagorski bećari.