Vidimo se na čakovečkom proštenju - događaju koji spaja vjeru, tradiciju i veselje

VVM | 27.7.2023. u 11:43h | Objavljeno u Sponzorirano

Prilika za otkrivanje čarolije Čakovca!

U petak, 28. srpnja počinje “Porcijunkulovo - čakovečko proštenje” i trajat će sve do 2. kolovoza. Ovo čarobno kulturno-turističko događanje ujedinjuje bogatu tradiciju, vjeru i nepresušno veselje, pružajući raznolike sadržaje za sve generacije.

Porcijunkulovo_vatromet_otvorenja_manifestacije.jpg

Porcijunkulovo__Procesija_s_Gospom.jpg

Porcijunkulovo se veže uz Porcijunkulu – Blagdan Gospe od Anđela, kojeg slavimo 2. kolovoza u spomen na obraćenje sv. Franje Asiškog. Uoči ovog posebnog datuma, u Župi sv. Nikole Biskupa održavat će se duhovne obnove i trodnevnice koje nude mogućnost zadobivanja porcijunkulskog oprosta. Ovogodišnju trodnevicu predvodit će p. Marko Glogović od 30. srpnja do 2. kolovoza, kada se možete pridružiti tradicionalnoj svečanoj procesiji s Gospinim likom.

Porcijunkulovo_Stari_zanati.jpg

Na Franjevačkom trgu (ispred Župe) nalazit će se Zona tradicije i starih zanata, gdje ćete moći uživati u prezentaciji starih zanata, predmetima ručne izrade i nastupima kulturno-umjetničkih društava. Ovdje ćete pronaći i autentične delicije poput gvirca, trgance i langoša koji će vam očarati nepce i probuditi znatiželju prema međimurskoj baštini.

Porcijunkulovo_Prezentacija_starih_zanata.jpg

Sve se da doživjeti laganom šetnjom po gradu

Neizbježna je šetnja po Ulici kišobrana prilikom koje možete zaviriti u široku ponudu proizvoda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva, a ujedno fotografijama stvoriti najdivnije uspomene na Čakovec.

Porcijunkulovo_kisobrani.jpg

Daljnjom šetnjom grada zasigurno ćete se u jednom trenutku pronaći u Urbanoj zoni u Parku Rudolfa Kropeka. Ljubitelji urbanih nota i beatova, ulične umjetnosti i eno-gastro ponude ovdje će zasigurno pronaći svoje mjesto.

Porcijunkulovo_kids_from_the_sky_Urbana_bina.jpg

Ne propustite i ovogodišnji novitet Porcijunkulova - Retro/etno zonu, smještenu u Perivoju Zrinski kod fontane. Ondje vas očekuju izvrsni bendovi retro glazbe koji će vas provesti kroz glazbene vrtloge prošlih vremena.

Posebno mjesto rezervirano za najmlađe je Dječja zona, smještena uz južni dio bedema Starog grada. U suradnji s Teatar.002 i destilerijom Murska dekla, djeca će tijekom dana uživati u kreativnim i glazbeno-plesnim radionicama, dječjim predstavama i mnoštvu zabave. Kako će dan primicati kraju, oni malo stariji moći će se opustiti u Deklinoj oazi uz fine koktele, hranu i glazbu uživo, koja se nalazi tik uz Dječju zonu.

Porc_Djecja_zona-DJ_radionica.jpg

Glavni koncerti na novoj lokaciji

Glavna bina za ovogodišnje koncerte bit će smještena kod SRC-a "Mladost", budući da se zbog visokih razina podzemnih voda u jezeru podno Starog grada ne mogu održavati koncerti. Doživite poznata imena domaće i svjetske glazbene scene: Petar Grašo (28.7.), Vanna (29.7.), Eurocubans feat. Juan De Marco Gonzales (30.7.), Željko Bebek (31.7.), Crvena Jabuka (1.8.) i Klapa Intrade i Tomislav Bralić (2.8.).

Porcijunkulovo_veliki_koncerti_Stari_grad_Cakovec.jpg

Porcijunkulovo ima sjajnu vijest za drage im susjede Varaždince željne bezbrižnih glazbenih avantura. “Međimurje - Bus on the move” će svakodnevno, s parkirališta kod Gradskog groblja u Varaždinu, voziti ravno do koncerata u Čakovcu, te u 01:00 natrag u Varaždin.

U Čakovcu vas ovih dana očekuju i veliki i mali lunapark, VinoGrad - neodoljiv svijet međimurskih vina, velika ugostiteljska ponuda pod šatorom, izložba Bonsai drvca te mnoštvo štandova s raznovrsnom ponudom.

Porcijunkulovo__izlozba_bonsai_drvca_udruga_Sjeverozapad.jpg

Porcijunkulovo_VinoGrad.jpg

Porcijunkulovo_posjetitelji.jpg

Porcijunkulovo je prilika za otkrivanje čarolije Čakovca, gdje se tradicija susreće s veseljem, a duhovnost obogaćuje srca sveprisutnih. Pridružite se ovogodišnjem čakovečkom proštenju!

Sve novosti i informacije možete pronaći na društvenim mrežama i web stranici Turističke zajednice grada Čakovca.

Označeno u