Štromar: Čačić je povlašteni umirovljenik koji živi u prošlosti Foto: Krešimir Đurić

Štromar: Čačić je povlašteni umirovljenik koji živi u prošlosti

| 19.12.2016. u 13:45h | Objavljeno u Aktualno

- Naravno da se slažem da je Varaždin motor Hrvatske, ali ne samo Varaždin, već cijela Varaždinska županija i čitav naš sjever, i to upravo zbog vrijednih, radišnih ljudi - kaže varaždinski župan Predrag Štromar vidno zadovoljan prošlotjednim boravkom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u Varaždinskoj županiji za koju je imala samo riječi hvale, izuzmu li se primjedbe vezane uz primanja. Kada su prosječne plaće među najnižima u Hrvatskoj, barem prema ranijim statističkim podacima, pitamo župana zašto dijeli ocjenu predsjednice, odnosno na čemu se ona temelji.

- Toj tvrdnji u prilog idu brojke, rezultati ostvareni u gospodarstvu uključujući investicije koje dovode do rasta zapošljavanja i povećanja konkurentnosti. Primjerice, imamo konstantu u smanjenju broja nezaposlenih i rastu zaposlenosti, a u zadnjih godinu, dvije bilo je i većih investicija u gospodarstvu koje su dovele do novih radnih mjesta. Izdvojio bih Bomark Pak, Wolsdorf i Ducati komponenti, ali ima i drugih. Treba napomenuti i kako su ti pokazatelji rezultat kontinuirane gospodarske politike, a koliko se ulagalo u gospodarstvo dokazuju i dobro opremljene gospodarske zone. Osim toga, investitori sve više pokazuju zanimanje za Varaždinsku županiju jer smo potpuno otvoreni i transparentni. Imamo vrlo efikasnu administraciju, najbrže izdajemo građevinske dozvole i imamo najotvoreniji proračun.

Dok govorite o novim radnim mjestima i projektima i Čačić veli da iza vas nema ničega, osim priča i smišljanja koga okriviti kad se nište ne ostvari. Uz ostalo, tvrdi da nema projekata koji bi donijeli novac iz EU fondova. Odakle tako žestoka kritika dugogodišnjeg stranačkog kolege, a danas možda najvećeg vašeg oponenta?

Čačić je bivši političar i bivši gospodarstvenik te povlašteni umirovljenik koji očito živi u prošlosti i ne može se pomiriti s tim da nije u središtu pozornosti. No, ne osporavam njegove zasluge. Kad je bio župan, zajedno smo pokrenuli mnoge dobre projekte, a ne osporavam ni da je u vrijeme kad je bio ministar imao dobrih poteza. Međutim, on pripada političkoj prošlosti. Pokušava se vratiti na političku scenu i misli da će to uspjeti galamom i uvredama. I ne znam kako ga nije sram. Ili se možda ne sjeća nekih svojih poteza kojima je ugrozio egzistenciju brojnim obiteljima u Varaždinskoj županiji, a i šire. Možda se ne sjeća da nije isplaćivao plaće radnicima te kako je uništio brojne Coningove kooperante jer im nije plaćao usluge. I sad, nakon svega, on si daje za pravo dijeliti savjete.

Više pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u