Sutra u atriju Županijske palače predstavljanje bogate tradicije Općine Trnovec Bartolovečki

J.Š./Varaždinske vijesti | 21.8.2018. u 18:19h | Objavljeno u Našim krajem

Varaždinska županija i Turistička zajednica Varaždinske županije u atriju Županijske palače u Varaždinu za vrijeme Špancirfesta organiziraju predstavljanje općina i gradova, a srijeda, 22. kolovoza, rezervirana je za predstavljanje bogate tradicije Općine Trnovec Bartolovečki.

Program u srijedu u atriju Županijske palače počinje u 16 sati, a do 19 sati predstavljat će se OPG-ovi Milak, Poljanec i Vlahović te pivnica Stari mlin. U 17 sati počinje predstavljanje Udruge žena Cvijet i KUD-a Mak, a od 17.45 Udruge žena Trnovečko srce. Program završava nastupom članova KUD-a Mak od 18.30 sati.

- Izuzetno sam ponosan da će se u sklopu Špancirfesta u prekrasnom prostoru, predstaviti Općina Trnovec Bartolovečki. Ona ima svoju prošlost, svoju tradiciju. Naše udruge – Cvijet iz Šemovca, Trnovečko srce iz Trnovca, KUD Mak, te OPG-ovi, pokazat će jedan dio tradicije i prošlosti, a udruge upravo postoje da to sačuvaju od zaborava, za našu budućnost - rekao je načelnik Općine Trnovec Bartolovečki, Zvonko Šamec.

Među ostalim, posjetitelji će moći vidjeti kako se pletu košare od šibe, tradicionalno čehanje perja, ružđenje kuruze, ali i kako su se pripremali starinski, težački kolač „kelešica“ i poznata „trnovečka makovnjača“. OPG-ovi će prezentirati svoje proizvode od aronije, likere, sokove, vina, a predstavit će se i ugostiteljski objekt iz Trnovca tradicionalnim jelima – buncekom sa zeljem, ćurkama s restanim krumpirom, pečenim rebarcima.

- Pozivam posjetitelje Špancirfesta da dođu, pogledaju i kušaju - pozvao je načelnik Općine Trnovec Bartolovečki.